Controale ale pompierilor pe litoral. 176 hoteluri, cluburi și restaurante au fost amendate

Pompierii de la ISU Dobrogea
Pompierii de la ISU Dobrogea

Ofițerii ISU Dobrogea au luat la control hotelurile și restaurantele de pe litoral. Amenzile aplicate în doar nouă zile depășesc 220.000 lei.

Astfel, în perioada 13-24 iunie a.c., în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 176 obiective de turism, alimentaţie publică şi agrement, după cum urmează: 34 hoteluri, patru hosteluri, 60 vile, 42 restaurante, şapte pensiuni, două case de vacanţă, şapte tabere şcolare, trei scene amenajate temporar, cinci cluburi, două parcuri de distracţii, două campinguri, un han turistic, un centru SPA, cinci construcţii cu camere de închiriat şi un disco-bar.

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 755 deficienţe, 99 fiind remediate pe timpul controalelor. De asemenea, au fost aplicate 706 sancţiuni, respectiv 567 avertismente şi 139 amenzi contravenţionale în valoare totală de 220.000 lei.

Dintre constatările cel mai frecvent menţionate în documentele de control, putem exemplifica:

neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor;

nemenţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor electrice pentru iluminatul de siguritate  pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu, cât şi pentru intervenţie în încăperea centralei termice;

neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcţii de turism, în conformitate cu reglementările tehnice;

exploatarea cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiei electrice aferentă construcţiilor.

Ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate şi a sensibilizării factorilor responsabili asupra

riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităţilor de turism controlate, au fost desfăşurate 102 acţiuni de informare preventivă.

Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă şi consolidarea climatului de siguranţă a celor care au ales ca destinaţie litoralul românesc, inspectoratul general a dispus suplimentarea specialiştilor constănţeni cu inspectori de prevenire din mai multe județe ale țării, care să participe la acţiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiştilor, precum şi la cele de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*