Constanța este gazda evenimentului „Zilele Culturii Armâne“, ce se desfășoară între 7 și 9 septembrie

„Zilele Culturii Armâne“

Comunitatea Armână din România organizează la Constanța, în perioada 7 – 9 septembrie, „Zilele Culturii Armâne” 2018, ediţia a XIII-a.

Ca în fiecare an, manifestarea cultural artistică reuneşte reprezentanţi de seamã ai comunităţii, atât din ţară cât şi din străinãtate.

Evenimentul va include următoarele activităţi: expoziţie de pictură şi sculptură cu tematică armânească, lansare de carte & CD, simpozion, piesă de teatru armânesc și slujbã religioasă în limba armână.

Vineri, 7 septembrie

  • 18:00 – 18:30 – Deschiderea oficială (la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța)
  • 18:30 – 19:30 – Vernisaj expoziţie de Pictură şi Sculpturã (Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța)
  • 19:30 – 20:30 – Lansare de carte Kira Manţu & lansare CD Stere Constantin (Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța)

Sâmbătă, 8 septembrie

  • 10:00 – 13:30 – Simpozion „100 de ani de România – Cultură, Identitate, Patrimoniu armânesc în secolul XX” (la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța)
  • 17:00 – 18:30 – Piesă de teatru, „Chiderea”/Năpasta (Teatrul de Stat Constanța)

Duminică, 9 septembrie

  • 10:00 – 12:00 – Sfânta Liturghie în limba armână (Biserica Sf. Dumitru)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*