Constănțenii sunt invitați, în weekend, să asculte, să danseze și să se bucure de muzică la Black SEAmphony Festival

Irina Baianț va urca pe scenă în prima seară a Festivalului Black SEAmphony. FOTO: Primăria Constanța

Piața Ovidiu din Constanța va găzdui, la sfârșitul acestei săptămâni, prima ediție a Festivalului de muzică Black SEAmphony. Evenimentul este organizat de Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, în parteneriat cu Asociația Philson Young.

Publicul este invitat trei seri la rând, în perioada 19 – 21 august, începând cu ora 20.30, în Piața Ovidiu să asculte, să danseze și să recunoască repertorii diverse, pornind de la muzica clasică, muzica pop-crossover, rock și piese de radio recognoscibile, care satisfac gusturi muzicale dintre cele mai variate.

19 august – Pe Aripile Muzicii

În prima seară a Festivalului Black SEAmphony, atât constănțenii, cât și turiștii aflați pe litoral, vor putea asculta celebre coloane sonore ale celor mai cunoscute filme americane interpretate de Orchestra Simfonică București, sub propriul concept denumit „Pe Aripile Muzicii”. Vor urca pe scenă alături de artiștii Orchestrei Simfonice București, Irina Baianț, cunoscuta soprană, și compozitorul și dirijorul Andrei Tudor. Publicul va putea recunoaște coloane sonore din filme celebre precum: „Războiul Stelelor”, „Titanic”, „Games of Thrones”, „Rocky”, „Zorro”, „Cei 7 magnifici” etc.

20 august – Notte Sotto le Stelle

În cea de a doua seară, alături de Orchestra Simfonică București, publicul va avea bucuria să îl asculte pe îndrăgitul artist de talie internațională Alessandro Safina, care va susține spectacolul Notte sotto le stelle. Dirijorul acestei seri este Francesco Rosa. Alessandro Safina a cântat la New York, la Radio City Hall, la Londra, în prezența Reginei Elisabeta, într-un concert alături de artiști precum Elton John, Cher, Jennifer Lopez și la Monte Carlo, ca invitat al Prințului Rainier. A fost la Seul pentru concertul de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal din 2002, dirijat de maestrul Chung. Tot în Coreea, a susținut numeroase concerte alături de Sumi Jo. Susține concerte în Brazilia, Sao Paulo și Rio, Canada, Olanda și multe alte țări din întreaga lume. În ultima perioadă, a concertat în multe țări, printre care Brazilia, Coreea, Israel, Olanda, România, Turcia, SUA, Mexic, Grecia etc. În plus, a participat la turneul din Asia al lui Sarah Brightman în calitate de “invitat special”.

21 august – Rock the Symphony / Rock symphonic

În cea de a treia seară, Orchestra Simfonică București va încheia Festivalul Black SEAmphony printr-un concert cu un concept dinamic, intitulat Rock symphonic. Cătălin Oprițoiu, solistul acestui concert, va interpreta Anotimpurile de Antonio Vivaldi, reorchestrată în varianta pop/rock de Eduard Dabrowski, care va dirija acest concert. Artiștii vor interpreta melodii din repertoriul trupelor The Beatles, Queen, Led Zepelin, AC/DC, etc.

Ca reprezentant al școlii moderne de interpretare flautistică, Cătălin Oprițoiu a încântat publicul în numeroase concerte ca solist, acompaniat de orchestră, în mari centre culturale europene: Elveția, Spania, Germania, Franța, Italia, Austria. A colaborat cu diverse personalități muzicale: Seiji Ozawa (Japonia), Denno Foster (Germania), Octav Calleya (Spania), Atsushi Nukii (Japonia), Horia Andreescu, Sergiu Comissiona, Mircea Cristescu, Corneliu Dumbrăveanu, Marian Didu (România).

Intrarea la toate concertele este liberă.

„Proiectul face parte din conceptele muzicale pe care le dezvoltăm în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, mereu deschisă a le oferi iubitorilor de muzică concerte inedite. Orchestra Simfonică București revine cu bucurie pe scena Constanței și anul acesta. Promitem publicului trei seri pe care cu greu le vor uita”, a declarat Gabriel Gheorghe, Președinte Asociația Philson Young.

Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București dezvoltă concepte muzicale originale și inovatoare, abordând o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Misiunea sa este promovarea excelenței în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert. Desemnată Ambasador Cultural al României, Orchestra Simfonică București a concertat alături de artiști de talie internațională.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*