Acțiuni ale polițiștilor de la economic în Târgul de Crăciun din Constanța

Acțiuni ale polițiștilor de la economic în Târgul de Crăciun. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat vineri, 16 decembrie, acțiuni pe linia verificării respectării obligației agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Astfel, polițiștii au efectuat verificări la 24 de agenți economici din cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, în urma activităților, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.500 de lei, la O.U.G. 28/1999 privind obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, fiind vorba despre o societate care comercializa jucării purtând însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile de a fi contrafăcute. Au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 48 de seturi de jucării.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii de la economic au efectuat verificări la cinci agenți economici din municipiul Constanța, respectiv comunele Mihail Kogălniceanu și Topraisar. În urma activităților, polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.000 de lei, dintre care trei la O.U.G. 28/1999 privind obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și trei la Legea 8/1996.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*