Constănțenii pot vota duminică, 27 septembrie, și dacă au actele de identitate expirate

Persoanele care nu ajung să-și preschimbe actele de identitate în această perioadă și ale căror documente au expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie își pot exercita dreptul de vot în baza acestora. Documentele sunt valabile, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central.

Premergător scrutinului care va avea loc în data de 27 septembrie, Serviciul Evidența Persoanelor are program special în zilele de 26 și 27 septembrie:

  • sâmbătă 26 septembrie, se vor primi și elibera documente în intervalul orar 08.00 – 16.00.
  • duminică, 27 septembrie, programul SEP va fi în intervalul orar 07.00 – 21.00, după cum urmează:
  1. între 07.00 și 18.00 se vor soluționa atât cărți de identitate, cărți de identitate provizorii, cât și vize de reședință;
  2. între 18.00 și 20.00 se vor depune documente doar pentru cărți de identitate provizorii și viză de reședință;
  3. între 20.00 și 21.00 programul va fi doar pentru eliberarea documentelor de identitate.

De asemenea, în zilele de 26 și 27 septembrie, Serviciul Evidența Persoanelor va soluționa cu prioritate cererile de eliberare a actelor de identitate pierdute, furate, distruse și anulate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*