Constănțenii care găzduiesc refugiați ucraineni pot depune actele necesare pentru decontarea cheltuielilor pe strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4

Refugiați din Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea din județul Tulcea.

Primăria Constanța anunță că persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea prevăzute la art. 1 alin. (10) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, cu modificările și completările ulterioare.

Aceste persoane pot depune în primele trei zile lucrătoare ale lunii o cerere care precizează numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana, însoțită de:

  1. o declarație pe propria răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere;
  2. copia actului de identitate al solicitantului și documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele găzduite.

Cererile se depun pentru decontarea cheltuielile realizate în luna precedentă. Cererea se depune de către o singură persoană pentru aceeași locuință. Cererile depuse după termenul menționat se soluționează în luna următoare. În cerere solicitantul precizează dacă optează pentru încasarea sumelor în numerar sau prin virament bancar.

Solicitanții beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, în valoare de 20 de lei/zi/persoană găzduită pentru hrană și 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare.

Cererile se depun la punctul de lucru al Serviciului sprijin comunitar și evenimente sociale situat pe strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4 (Clubul pensionarilor) , în intervalul orar 8.00 – 16.00, de luni până joi și 8.00 – 14.00, vinerea.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0341/448.530.

Direcția generală de asistență socială Constanța va efectua verificări privind realitatea informațiilor din cererile depuse de persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*