Constănțeni și turiști deopotrivă, invitați sâmbătă, 14 august, la Ziua Porților Deschise în Portul militar

Ziua Porților Deschise în Portul Militar Constanța

Forțele Navale Române organizează sâmbătă, 14 august, Ziua Porților Deschise în Portul militar Constanța, dar și în cele din garnizoanele Mangalia, Brăila și Tulcea, cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, în cele patru locații, vizitatorii vor avea ocazia să urce la bordul navelor militare maritime și fluviale, să viziteze expozițiile de tehnică și armament, să interacționeze cu marinarii militari și cu reprezentanții instituțiilor de învățământ militar de marină.

Anul acesta, porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea vor putea fi vizitate conform următorului program:

  • Constanța – orele 09.00 – 17.00, cu acces pe la Poarta 1, până la ora 16.00;
  • Mangalia – orele 09.00 – 15.00;
  • Brăila – orele 10.00 – 15.00;
  • Tulcea – orele 10.00 – 15.00.

Accesul este gratuit, iar persoanele cu vârsta de peste 12 ani care doresc să participe la activitățile organizate în porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea trebuie să prezinte, pe hârtie sau în format electronic, unul dintre următoarele documente:

La Constanța, publicul va putea vizita fregata „Regele Ferdinand”, un elicopter Puma Naval, dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” (DM-30), vedetele blindate fluviale „Posada” (179) și „Rovine” (180), nava maritimă hidrografică „Alexandru Cătuneanu”, un dispozitiv mobil de lansare, expoziții de torpile și mine antisubmarin, mijloace terestre de luptă specifice infanteriei marine, expoziții de tehnică, aparatură optică de observare și orientare, precum și standuri interactive cu armament ușor de infanterie, prezentate de către scafandrii militari și pușcașii marini.

Porturile militare Brăila și Tulcea, începând cu ora 10.00, își vor deschide porțile publicului larg, pentru a le oferi posibilitatea de a vizita navele fluviale de luptă și de a cunoaște tehnica, echipamentele și armamentul utilizat de marinarii Flotilei Fluviale.

În portul militar Mangalia, publicul va avea ocazia să urce la bordul corvetelor și navelor purtătoare de rachete, să viziteze dispozitivele mobile de lansare și expozițiile de tehnică și armament, precum și să interacționeze cu marinarii militari care vor organiza diferite jocuri marinărești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*