FOTO VIDEO Constănțeni cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri și camătă

Constănțeni cercetați pentru trafic de droguri și camătă

Șase persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și camătă, după ce, în cursul zilei de marți, 27 aprilie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, împreună cu procurori DIICOT Constanța, au efectuat 18 percheziții domiciliare, în municipiul Constanța.

Potrivit DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2020 – aprilie 2021, mai multe persoane au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, specializat în comercializarea de droguri de risc și de mare risc către consumatori de pe raza județului Constanța.

La data de 27 aprilie, procurorii DIICOT Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate peste 25 de kilograme de cannabis, 313 grame de cocaină, peste 10.000 de comprimate Ecstasy, 3,9 grame MDMA, 919 grame de amfetamină, 600 de grame de metamfetamină, sumele de 82.300 de lei, peste 30.000 de euro, 1.615 dolari americani, 40 de lire sterline, un ceas (în valoare de aproximativ 14.000 de euro), 24 de telefoane mobile, peste 15.000 de țigarete de contrabandă, 11 cântare electronice de diferite capacități, o presă hidraulică utilizată pentru ștanțarea comprimatelor, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de miercuri, 28 aprilie, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*