Constănțean fără permis de conducere, reținut după ce a fost prins la volanul unui autoturism ce nu avea drept de circulație și a refuzat recoltarea de probe biologice. El a distrus o barieră de acces în port și a fost capturat după o urmărire de 10 km prin oraș

Un constănțean în vârstă de 54 de ani a fost reținut de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța după ce, având dreptul de a conduce suspendat, a fost prins la volanul unui autoturism ce nu avea drept de circulație pe drumurile publice și care a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a consumului de substanțe psihotrope. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus măsura controlului judiciar.

Potrivit Gărzii de Coastă, un polițist de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru legitimare, în zona Porții de acces nr. 6 a Portului Constanța, un autoturism, ce avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare confecționate artizanal, la volanul căruia se afla  un constănțean în vârstă de 54 de ani.

„La solicitarea polițistului de frontieră, bărbatul a refuzat să dea detalii pentru stabilirea identității, demarând în trombă și distrugând bariera de acces de la ieșirea din Port. Astfel, poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, pe raza municipiului Constanța, pe o distanță de aproximativ 10 km, mașina fiind oprită în cartierul Palas. Bărbatul a fost imobilizat și, având în vedere faptul că emana halenă alcoolică, a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilirea alcoolemiei în sânge și a consumului de substanțe psihotrope, acesta refuzând însă recoltarea de probe biologice”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că certificatul și plăcuțele de înmatriculare au fost reținute în data de 11 aprilie 2020, autoturismul neavând drept de circulație pe drumurile publice. De asemenea, bărbatul deținea un permis de conducere expirat, iar dreptul de a conduce autovehicule fiind suspendat din data de 22 iunie 2020.

Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis a fost retras, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și distrugere, iar în cursul zilei de luni Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus măsura controlului judiciar față de acesta pentru o perioadă de 60 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*