Constănțean cercetat pentru înșelăciune cu măști medicale. El a încasat peste 135.000 de lei, dar nu a livrat măștile promise

Masca de protecție redevine obligatorie în spații publice deschise.

Un bărbat este cercetat de procurorii constănţeni, în stare de control judiciar, după ce ar fi promis că va livra unei societăți 300.000 de măşti de protecţie sanitară, pentru care a încasat peste 135.000 de lei.

„În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele: la data de 07.08.2020, beneficiind de ajutorul numitei H. C.-I., persoană interpusă care i-a pus la dispoziție societatea (…), prin folosirea unor mijloace frauduloase, constând în fotografii ale unor cutii cu măști de protecție şi plăsmuirea unor ordine de plată ramburs, a indus-o în eroare pe persoana vătămată (…) cu privire la intenția şi capacitatea de livrarea a cantității de 300.000 măști de protecție sanitară, obținând un folos patrimonial injust în valoare de 135.660 lei, reprezentând plata efectuată de persoana vătămată pentru achiziționarea acestora”, au transmis reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța,.

La data de 10 martie, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpatului, în vârstă de 41 ani, recidivist, cercetat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*