Constănțean cercetat penal pentru furt calificat și tăinuire de bunuri din patrimoniul cultural național

Cercetat penal pentru furt calificat și tăinuire de bunuri din patrimoniul cultural național.

Un bărbat de 45 de ani din Constanța este cercetat penal pentru furt calificat și tăinuire de bunuri din patrimoniul cultural național, fiind suspectat că ar fi desfășurat o amplă activitate de colectare și valorificare de astfel de bunuri, prin intermediul site-urilor de profil, al grupurilor de colecționari, dar și pe piața neagră de antichități.

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au percheziționat vineri, 14 iulie, locuința acestuia, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Conform probatoriului obținut în cadrul dosarului, individul ar fi desfășurat, începând cu anul 2020, o amplă activitate de colectare și valorificare de bunuri cu potențial a face parte din patrimoniul cultural național. Metodele folosite de acesta pentru a-și desfășura activitatea ilegală includ intermedierea site-urilor de profil, implicarea în grupuri de colecționari și tranzacționarea pe piața neagră de antichități.

În cadrul percheziției, oamenii legii au reușit să descopere și să ridice un număr important de bunuri cu valoare istorică și arheologică, în vederea continuării cercetărilor. Printre acestea se numără 65 de monede provenind din perioada romană și medievală, alături de opt ceasuri de colecție, cu o valoare totală estimată la aproximativ 75.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri folosite în comiterea infracțiunilor, inclusiv înscrisuri cu valoare probatorie, carduri bancare, sisteme informatice și suporturi de stocare a datelor informatice.

Cercetările în acest dosar vor continua în vederea stabilirii întregii activități infracționale a suspectului și a implicării altor persoane în acest caz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*