Constanța se află din nou sub avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată

Cod galben de vreme severă la Constanța. FOTO Primăria Constanța

Meteorologii au emis o nouă atenționare Cod galben de vreme rea pentru Constanța, valabilă luni, 19 iunie, până la ora 20.00.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în intervalul menționat, în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de 55 – 65 km/h, posibil vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp și izolat de peste 30 – 40 l/mp.

În cursul zilei de luni, 19 iunie, temperatura maximă va fi de 24 – 25 de grade, iar cea minimă în jur de 18 grade.

Marți, 20 iunie, vremea va fi caldă, dar schimbătoare ca aspect. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiază, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 26 de grade, iar cea minimă de 19 – 20 de grade.

Pentru a face față acestei situații meteorologice, autoritățile recomandă constănțenilor, agenților economici și asociațiilor de proprietari să fie vigilenți și să semnaleze orice problemă sau situație de urgență la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550.055;
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484.205 și 0341/922;
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737/552.271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*