Constanța pe urmele Bucureștiului – fără apă caldă și căldură de două zile în urmă avariilor repetate ale CET Palas

CET Constanta. FOTO Catalin Schipor

După ce constănțenii au rămas fără apă caldă și căldură în noaptea de 17 spre 18 decembrie în urma unei avarii de proporții a Electrocentrale Constanța – CET Palas, situația nu s-a rezolvat nici în dimineața de 19 decembrie. Reprezentanții societății spun că au remediat avaria inițială, dar rețeaua a cedat în altă parte.

Societatea Electrocentrale Constanța a transmis printr-un comunicat faptul că revenirea la furnizarea agentului termic primar se va face, joi, 19 decembrie, în cursul după – amiezii.

„Electrocentrale SA aduce la cunoștința constănțenilor că a înregistrat o avarie a instalației de producere a energiei termice, survenită în incinta CET Palas și a fost nevoită să sisteze furnizarea agentului termic sub formă de apă fierbinte și căldură către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța. Din nefericire, în timpul manevrelor de umplere a instalației a apărut o nouă avarie. În timpul nopții, echipele de intervenție din cadrul societății au lucrat pentru remedierea situației“, se arată în comunicatul de presă.

Estimările lor arată că în cursul după amiezii de 19 decembrie se va da drumul la apă caldă și căldură. În prima etapă, vor fi alimentați consumatorii racordați la Magistrala II, respectiv cartierele Inel II, Tomis Nord, Tomis III, Faleză Nord, zona Dacia și în etapa a doua, consumatorii racordați la Magistrala I din cartierele CET, KM 4-5, Poarta 6, centru, Casa de Cultură, Tomis I și II.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*