Constanța pe urmele Bucureștiului – fără apă caldă și căldură de două zile în urmă avariilor repetate ale CET Palas

CET Constanta. FOTO Catalin Schipor

După ce constănțenii au rămas fără apă caldă și căldură în noaptea de 17 spre 18 decembrie în urma unei avarii de proporții a Electrocentrale Constanța – CET Palas, situația nu s-a rezolvat nici în dimineața de 19 decembrie. Reprezentanții societății spun că au remediat avaria inițială, dar rețeaua a cedat în altă parte.

Societatea Electrocentrale Constanța a transmis printr-un comunicat faptul că revenirea la furnizarea agentului termic primar se va face, joi, 19 decembrie, în cursul după – amiezii.

„Electrocentrale SA aduce la cunoștința constănțenilor că a înregistrat o avarie a instalației de producere a energiei termice, survenită în incinta CET Palas și a fost nevoită să sisteze furnizarea agentului termic sub formă de apă fierbinte și căldură către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța. Din nefericire, în timpul manevrelor de umplere a instalației a apărut o nouă avarie. În timpul nopții, echipele de intervenție din cadrul societății au lucrat pentru remedierea situației“, se arată în comunicatul de presă.

Estimările lor arată că în cursul după amiezii de 19 decembrie se va da drumul la apă caldă și căldură. În prima etapă, vor fi alimentați consumatorii racordați la Magistrala II, respectiv cartierele Inel II, Tomis Nord, Tomis III, Faleză Nord, zona Dacia și în etapa a doua, consumatorii racordați la Magistrala I din cartierele CET, KM 4-5, Poarta 6, centru, Casa de Cultură, Tomis I și II.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*