VIDEO Constanța obține o finanțare de 140 de milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea a două drumuri județene

Valori ridicate de trafic pe drumurile spre sudul litoralului. Poliţiştii oferă rute alternative

Constanța a obținut o finanțare de 140 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a două drumuri județene ce vor fluidiza traficul în partea de sud a județului. Cele două proiecte au fost realizate de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța (ADDJC), în beneficiul Consiliului Județean Constanța (CJC).

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat, la finele săptămânii trecute, obiectivele de pe lista finanțărilor aprobate prin Programul „Anghel Saligny”, între acestea fiind incluse și două rute ocolitoare esențiale pentru județul Constanța:

  • Proiectul de modernizare a DJ 393, tronsonul cuprins între localitățile Techirghiol și Arsa. Ruta ocolitoare va avea 23,65 de kilometri, iar valoarea proiectului este de 97.007.314,27 de lei.
  • Proiectul de modernizare a DJ 391, tronsonul cuprins între localitățile Tuzla și Biruința. Ruta ocolitoare va avea 11,7 kilometri, iar valoarea proiectului este de 42.992.685,73 de lei.

Potrivit ADDJC, cele 140 de milioane de lei (aproximativ 28 de milioane de euro) obținute prin cele două proiecte reprezintă 25 la sută din suma totală primită de Constanța pentru toate proiectele depuse de instituțiile publice din județ pentru a fi finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Județul Constanța este extrem de deficitar în privința infrastructurii, la nivelul anului 2021 fiind peste 100 de kilometri de drum județean de pământ. Peste 100 de kilometri de drum județean de pământ, repet, într-un județ de dimensiunea Constanței. Județ considerat a fi unul dintre cei mai importanți poli economici ai României. Un județ în care avem, în fiecare an, peste un milion de turiști. În ultimele trei decenii, niciodată, autoritățile locale nu au găsit nicio soluție pentru a fluidiza traficul în sudul județului, acolo unde circulația este foarte intensă, iar milioane de oameni, turiști, dar și constănțeni care trec prin această zonă a județului se lovesc constant de această problemă”, a declarat Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare a Județului Constanța.

Conform reprezentantei ADDJC, după anunțarea de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a proiectelor incluse pe lista de finanțare, urmează, în perioada imediat următoare, semnarea contractelor și, apoi, demararea lucrărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*