UPDATE Peste 33% dintre constănțeni au votat, la ora 17.00. Dumbrăveni a depășit 71%, în timp ce municipiul Constanța are o prezență la vot sub 30%

Alegeri în județul Constanța. FOTO Adrian BOIOGLU / CTnews.ro
Alegeri în județul Constanța. FOTO Adrian BOIOGLU / CTnews.ro

UPDATE – ora 17.00: Cei mai mulți alegători s-au prezentat astăzi la o secție de votare din Săcele, urmată de o secție din Schitu și una din Techirghiol. Procentele totale ale județului arată că 33,51% au mers la vot. Comunele Dumbrăveni, Dobromir și Saraiu au prezența cea mai mare la vot (procentual).

Știrea originală – Ora 13.00: Prezență la vot sub media pe țară în județul Constanța. La ora 13, puțin peste 21% dintre alegători și-au exprimat opțiunea.

Cifrele oficiale de la Autoritatea Electorală Permanentă ne arată că că 127.593 constănțeni au fost la vot în primele 6 ore de la deschiderea urnelor. 4113 au fost trecuți pe listele suplimentare, iar 6 au votat cu ajutorul urnei mobile.

Cei mai mulți votanți au fost cei cu vârste cuprinse între 45 și 64 ani, urmați de cei peste 65 ani și cei de 35 pânp la 44 ani.

Statisticile arată că femeile din județul Constanța s-au mobilizat mai bine decât bărbații, iar alegătorii din mediul urban au fost cei care au mers în număr mai mare la vot. Ora la care cei mai mulți constănțeni au votat a fost 10.50.

Oamenii din Dobromir, Saraiu, Târgușor sau Cerchezu au depășit un procent de 40% până la ora 13.00. Prezența la urne, la ora 13.00, pentru municipiul Constanța a fost de numai 17,89%

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*