FOTO A început reabilitarea DJ 226 Corbu – Mihai Viteazu. Primarul Gheorghe Grameni: “Bine că s-a realizat acest proiect. E un drum foarte aglomerat, circulat”

Lucrări pentru modernizarea unor drumuri județene. FOTO CJ Constanța

Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, a anunțat că era necesară reabilitarea DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu, acest drum fiind important nu doar pentru locuitorii din zonă, ci și pentru persoanele din regiunea Moldovei care treceau pe acolo în drumul spre litoral.

“Este un vis îndeplinit pe care de mult îl așteptam. Acest drum județean nu numai pentru locuitorii comunelor care sunt implicate în acest proiect este important, ci pentru toată Moldova. Era jale cu oamenii care veneau de la Iași, Galați, Brăila, toată lumea circula pe aici. De multe ori am intervenit, dar câți președinți au fost la Consiliul Județean a fost degeaba. Bine că s-a realizat acest proiect, se va face deschiderea lucrărilor, e un drum foarte aglomerat, circulat”, a declarat Gheorghe Grameni.

Consiliul Județean Constanța a organizat în data de 6 octombrie, o conferință cu ocazia emiterii Ordinelor Administrative de Începerea a lucrărilor de executie pentru proiectele „Modernizarea infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu” și „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226A Cetatea HISTRIA – DN22/Tariverde”.

La eveniment au fost prezenţi, Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, vicepreședinte al institiției, Gabriel Monea, administratorul public al judeţului, Geanina Topolov, consilier judeţean, primarii localităţilor partenere, precum şi reprezentanţii firmelor care au câştigat contractele de execuţie pentru cele două proiecte.

În cadrul conferinţei au fost predate amplasamentele către Antreprenorul general al lucrării și înaintate Ordinele administrative de incepere a execuţiei lucrărilor permanente.

 “După foarte multe eforturi, iată că astăzi asistăm la inaugurarea unor proiecte foarte importante pentru cetăţeni, dar şi pentru dezvoltarea economică a acestui judeţ. De prea multe ori aţi asistat la inaugurări de proiecte care au fost începute, dar nefinalizate. Au fost foarte multe obstacole în elaborarea acestor proiecte, precum suprapuneri cadastrale, descărcări arheologice, lucruri de care a trebuit să se ţină cont pentru a obţine toate avizele necesare.

Însă, cu perseverenţă şi implicare, orice obiectiv poate fi realizat. Am reuşit să depăşim toate aceste probleme, iar astăzi, vreau să vă asigur că odată cu emiterea acestor ordine de începere a lucrărilor, voi fi în permanentă legătură cu constructorul, astfel încât, acest grafic de execuţie să fie respectat aşa cum este prevăzut în contract, iar lucrările să fie la standarde europene şi finalizate la termen.

Vă asigur că nu va exista nici o sincopă cu privire la decontarea lucrărilor şi voi solicita constructorului să prezinte, la fiecare sfârşit de săptămână, un raport de activitate cu privire la îndeplinirea graficului de execuţie. Insist pe faptul că, cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, este respectarea termenului de execuţie şi a calitatăţii lucrărilor, iar toate aceste reabilitări de drumuri vor facilita accesul multor investitori care doresc să vină în această zonă, şi astfel, vor fi create noi locuri de muncă” – Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport pe traseele DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu şi DJ226A Cetatea Histria -DN22/Tariverde reprezintă un obiectiv asumat strategic la nivel județean și regional.

Obiectivul general al celor două proiecte vizează conectarea drumurilor județene la rețeaua drumurilor naționale (DN22) și rețeaua Trans-European Transport Network (TEN-T), prevăzută a se realiza prin POR 2014 – 2020 ITI Delta Dunării, cu implicații asupra dezvoltării locale, județene, regionale, naționale, atrăgând în circuitul economic, zone cu o dezvoltare structural deficitară. Reabilitarea drumurilor județene va avea ca rezultat, atât dezvoltarea turismului în zona de NE a județului (Cetatea Histria, rezervația Biosfera Delta Dunării), cât și asigurarea unei legături economice facile, spre obiectivele turistice și economice din zonă.    

„Cele două drumuri judeţene, DJ226 şi DJ226A, se află de astăzi, practic în lucru. Sunt proiecte foarte importante, finanţate prin fonduri europene, care totalizează aproximativ 130 milioane de lei. Trebuie să ştiţi că aceste două drumuri, pentru care au fost emise astăzi ordinele de începere a lucrărilor, pe lângă îmbunătăţirea mobilitatăţii populaţiei şi a mărfurilor, vor accesibiliza foarte mult zona de deltă, dinspre Năvodari, Corbu şi plaja Vadu, spre Gura Portiţei şi Cetatea Histria.

De asemenea, un alt proiect aflat în curs de implementare este cel cu privire la reabilitarea DJ223 Cernavodă – Ion Corvin, pe o lungime de 37 de km. Totodată, DJ 226A şi B, de la Tariverde la Crucea se află în faza de proiectare. Şi acestea vor fi finanţate tot prin fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

În viitor, ne gândim foarte serios la iniţierea unui proiect pentru drumul ce face legătura între localităţile Techirghiol şi Pecineaga, drum judeţean paralel cu DN39, ce are un rol extrem de important, deoarece va descărca practic traficul spre sudul litoralului”– Petre Enciu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Pentru proiectul „Modernizarea infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu”, investiţia se ridică la 107.282.416,77 lei, cu o cofinanţare a CJC în valoare de 2.145.648,34 lei, având ca termen de execuţie 24 luni.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect, „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226A Cetatea Histria – DN 22/Tariverde”, vorbim de o valoare totală a contractului de finanţare de 27.623.187,74 lei, contribuţia CJC fiind de 552.463,75 lei, iar durata de realizare a lucrărilor de 12 luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*