Consilierii locali ai PSD au depus un proiect de hotărâre pentru modificarea tarifelor la parcare în municipiul Constanța

Consilierii locali ai PSD Constanța cer modificarea tarifelor la parcare în municipiul Constanța

Consilierii locali ai PSD Constanța au depus marți, 17 mai, Proiectul de Hotărâre pentru modificarea și completarea HCL 123/2021 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Potrivit PSD Constanța, principalele modificări aduse regulamentului parcărilor ar urma să fie:

  • tarif Zona 0 – 2 lei / oră (TVA inclus);
  • tarif Zona 1 – 1,5 lei / oră (TVA inclus);
  • desființarea Zonei 2;
  • parcare gratuită în intervalul orar 20.00 – 08.00 în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia;
  • abonamentul pentru Zona 0 să fie valabil și pentru Zona 1;
  • posibilitatea achiziționării de abonamente pentru 12 ore/ 1 zi/ 7 zile/ 30 de zile/ 1 an la tarife rezonabile. (Exemplu: Abonament 30 de zile/ tarif/ oră Zona 1 – 0,75 lei TVA inclus);
  • gratuitate pentru autoturismele hibrid.

„Având în vedere tarifele exagerate și nejustificate aprobate prin H.C.L. 123/2021 de către PNL și USR la propunerea primarului Chițac, contextul economic și social actual, dar și incertitudinea zilei de mâine care apasă din ce în ce mai mult pe umerii constănțenilor, măsurile pe care le propunem sunt unele de bun simț. Mai mult, trebuie să ținem seama de inflație (care a ajuns în luna aprilie la 13,8 la sută), de prețurile care au explodat, de diminuarea veniturilor și a puterii de cumpărare. Luând în considerare toate aceste aspecte, se impune, ca măsură URGENTĂ, SCĂDEREA semnificativă a TARIFELOR de PARCARE, măsură care va susține populația, sectorul turistic și mediul de afaceri constănțean”, spune liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu.

Social-democrații constănțeni sunt de părere că impunerea unor tarife de parcare foarte mari diminuează veniturile din sectorul HORECA și din activitățile economice conexe, astfel că afectează economia orașului nostru.

„Creșterea numărului de turiști trebuie să fie un obiectiv al autorității locale, însă din păcate realitatea pare să contrazică acest deziderat. Orice act normativ adoptat la nivel local prin care turiștii aleg altă stațiune trebuie corectat”, precizează ei.

Grupul consilierilor PSD solicită primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an, câți bani s-au încasat, ce au făcut și ce au de gând să facă cu acești bani.

„Am așteptat luni de zile să se urce în dezbatere publică acest regulament, dar nimic concret nu s-a întâmplat! Cerem Primăriei Constanța să întreprindă toate demersurile legale – transparență decizională, pentru modificarea de urgență a Regulamentului actual!”, au mai cerut consilierii locali ai PSD Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*