Consilierii județeni liberali vor ca primăriile să dea banii pentru programele de dezvoltare înapoi

Conducerea CJ Constanța: Daniel Learciu, Horia Țuțuianu, Claudiu Palaz
Conducerea CJ Constanța: Daniel Learciu, Horia Țuțuianu, Claudiu Palaz

Situație ieșită din comun la Consiliul Județean Constanța. Primăriile din județ ar putea fi puse în situația în care să returneze banii alocați pentru programele de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care aveau nevoie de cofinanțare în 2016.

Iată comunicatul transmis de către Consiliul Județean Constanța.

“Partidul Național Liberal Constanța, prin consilierul județean Remus Cristy Baisan, împreuna cu alți membri PNL, Dumitru Moinescu, Ion Mocanu, Nicolae Crăciun au depus la registratura Consiliului Județean Constanța o cerere de revocare în tot a HCJ 294/2016 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locala și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2016, astfel demarând procedura preliminară atacării în contencios administrativ a hotărârii de consiliu.

În măsura în care procedura o sa fie finalizată, iar instanța va dispune anularea HCJ 294/2016, UAT-urile vor fi puse în situația de a returna Consiliului Județean sumele repartizate în ședința din data de 25 octombrie 2016.

“Consider că prin acest demers, reprezentanții PNL pun mai presus interesele politice în fața proiectelor derulate în acest moment de UAT-uri. Pot înțelege ca sunt pe ultima sută de metri în campania electorala, dar consider ca luptele politice nu trebuie să afecteze modernizarea unui întreg județ. Distribuirea sumelor a fost realizată echidistant, pe baza solicitărilor realizate de primării, în funcție de proiectele de dezvoltare ale fiecărui UAT. Solicitările au fost analizate de către Comisia de Analiză a Solicitărilor UAT-urilor, înainte de a fi dezbătute și aprobate în plenul Consiliului Județean. Eu am o viziune pentru o dezvoltare echilibrată a județului. Consider că nu este normal ca PNL sa foloseasca o decizie aprobată inclusiv de reprezentanții acestui partid ca și instrument de atragere a electoratului. Reversul acestei mișcări este blocarea activității tuturor primăriilor din județ”, punctează Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Consiliul județean Constanța a transmis, astăzi, către toate primăriile din județ o informare potrivit căreia unitățile administrativ teritoriale vor fi obligate să retruneze banii alocați în luna octombrie, dacă instanța va decide anularea HCJ 294/2016″.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*