Bogdan Huțucă: „Pregătim 500 de milioane de euro pentru fermieri și pentru procesatorii de produse agricole”

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, susține că Guvernul României acordă o atenție deosebită viitorului sectorului agro-alimentar al țării și își propune să transforme România într-o țară care produce bunuri finite cu valoare adăugată mare.

„Așa putem traduce măsurile cuprinse în pachetul <<Sprijin pentru România>>, care are rolul de a susține și de a revitaliza economia țării. Pregătim 500 de milioane de euro pentru fermieri și pentru procesatorii de produse agricole. Mai precis, ne propunem să transformăm România într-o țară care produce bunuri finite cu valoare adăugată mare. Reușind acest lucru, vom crea în industria agro-alimentară mii de noi locuri de muncă, iar produsele care vor merge la export vor genera mai mulți bani pentru economia românească și, nu în ultimul rând, pentru angajații români. Astfel, toată lumea va avea de câștigat”, a precizat deputatul liberal pe pagina sa de socializare.

El spune că industria agro-alimentară a țării trebuie să fie una suficient de puternică pentru a asigura cea mai mare parte a necesarului de hrană pe care îl are România.

„Să nu uităm că țara noastră este unul dintre cei mai importanți producători europeni de grâu, floarea soarelui și porumb, însă, cu toate acestea, industria de procesare a produselor agricole continuă să fie destul puțin dezvoltată. Prin regândirea întregului sector și prin aceste măsuri concrete pe care le propunem vom schimba acest lucru. Iar primul pas îl reprezintă cele 200 de milioane de euro pe care le vom acorda companiilor care procesează produse agricole în România. Acestora li se adaugă alte 300 de milioane de euro, sub forma unui grant pentru capital de lucru pe care îl vom acorda fermierilor români”, a precizat liderul PNL Constanța.

Potrivit lui Huțucă, acest set de măsuri este unul esențial pentru România și vine în completarea hotărârilor pe care guvernul liberal le-a luat încă din primele luni ale pandemiei în vederea creșterii rezilienței economiei românești.

„În acel moment s-a discutat despre capacitatea economiei naționale de a produce echipamente medicale necesare în cazul unei situații sanitare excepționale. De această dată, Guvernul României are în vedere contextul geopolitic internațional cauzat de invazia Rusiei în Ucraina. Sunt optimist cu privire la efectele benefice ce nu vor întârzia să apară și privesc cu încredere spre viitorul acestui sector extrem de important din viața și din economia României”, a mai scris Bogdan Huțucă pe pagina sa de Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*