FOTO VIDEO PNL Constanța a încheiat un protocol de colaborare cu UDTTMR pentru cooperarea la alegerile locale. Bogdan Huțucă:”Este un semn de prietenie între liberalii constănțeni și minoritățile din județ”

PNL a încheiat un protocol cu UDDTMR. FOTO Adrian Boioglu

La Constanța, liberalii au dat mâna cu UDTTMR și merg pe liste comune în alegeri. Este o mișcare strategică a liberalilor care și-au asigurat un aliat puternic în bătălia electorală din toamnă. UDTTMR are multe voturi în Constanța și în județ, iar liberalii pot conta pe ele la următorul tur de scrutin.

“Acest protocol e un semn de prietenie între filiala PNL Constanța și minoritățile din județul Constanța. Am convenit cu domnul președinte aici de față, să extindem acest protocol la nivelul întregului județ. Dincolo de această componentă electorală a protocolului, acest proiect pe care-l inițiem astăzi are în vedere ca după câștigarea alegerilor locale să consolidăm un brand local, respectiv să înființăm forul minorităților din Dobrogea sub egida Consiliului Județean” a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

De-a lungul timpului, mai multe partide naționale au curtat UDTTMR și i-au promis marea cu sarea, însă în final lucrurile au rămas neschimbate pe plan local. De data aceasta, liberalii au reușit să-i convingă pe turco-musulmani să meargă în alegeri pe liste comune, la toamnă.

“De ce cu PNL? Presupun că asta-i întrebarea pe buzele tuturor. Pentru că-i singurul partid care a venit la noi cu o oferta reală, și care ne-a tratat cum vrem să fim și noi tratați de către toți, cu respect. În perioada grea pe care am avut-o acum doi ani de zile la Consiliul Județean, liberalii (prin consilierii de-atunci) au inițiat un proiect de hotărâre prin care doreau să ne ajute financiar ținând cont de situația Uniunii noastre. Suntem o comunitate distinctă și pot să afirm – cea mai veche comunitate din Dobrogea. Noi am simțit că doar cei de la PNL ne-au tratat cu respectul cuvenit în această ultimă perioadă. Peste toate acestea au venit și legăturile dintre Uniune și membrii marcanți ai Partidului Național Liberal” spune Gelil Eserghep, președintele UDTTMR.

Mai mult decât atât, Uniunea Tătarilor Turco-Musulmani a agreat foarte mult conceptul unui program concret cu idei concrete, pentru minorități. Este prima oară când se trece de la stadiul de lozinci legate de multitudinea etnică, la un ajutor concret pentru minoritățile dobrogene – includerea lor în programe locale de gestiune a comunităților. De-acum încolo, spun liberalii, vocea tătarilor va fi auzită mai bine ca niciodată.

“Din această perspectivă, proiectul pe care l-a semnat PNL cu UDTTMR, nu i-aș reliefa caracterul politic al lui, din contră, aș spune că este startul unui proiect masiv din punct de vedere cultural și al unui proiect administrativ. Noi ne propunem ca vocea minorităților să fie cunoscută și recunoscută în luarea deciziilor administrative. În fapt, în Constanța puternică pe care eu o promovez, toți trebuie ascultați în luarea deciziilor ce privesc comunitatea” spune Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța.

Proiectul multietnic liberal nu se oprește aici. Nu este politic, ci mai degrabă vizează crearea un forum care se va regăsi ca o entitate distinctă în cadrul Consiliului Județean Constanța.

“Crearea acestui forum nu este pentru a câștiga voturi, ci este pentru a păstra și pentru a aduce tuturor cetățenilor acestui județ ceea ce își doresc de foarte mult timp: recunoașterea, păstrarea identității, rezolvarea intereselor comunitare și locale. Acest proiect adună la aceeași masă și promovează identitatea tradițiile și limba tuturor celor 19 minorități din acest județ” a încheiat Mihai Lupu, candidatul PNL la Consiliul Județean.

În ultimii 20 de ani, tătarii nu au avut oameni în Consiliul Local şi Judeţean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Sunt fericit să văd că domnul Mihai Lupu, candidatul PNL pentru Președinția Consiliului Județean Constanța are atât de mult respect pentru toate etniile din Constanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*