Conducerea MApN și ambasadorul SUA în România au vizitat baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Conducerea MApN, împreună cu ambasadorul SUA în România, în vizită la Mihail Kogălniceanu, FOTO Laurențiu Turoi

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadorul SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, au efectuat luni, 27 februarie, o vizită de lucru în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța.

Comandantul bazei aeriene, comandorul Nicolae Crețu, și echipele de comandă ale detașamentelor aliate dislocate la Mihail Kogălniceanu – din SUA, Italia și Franța, au susținut prezentări cu privire la misiunile și specificul Bazei 57 Aeriană, având în vedere că aceasta este prima vizită pe care Kathleen Ann Kavalec o efectuează la Mihail Kogălniceanu în calitate de ambasador al SUA în țara noastră.

Agenda vizitei a cuprins și întâlniri cu militarii români și aliați, respectiv efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detașamentul Forțelor Aeriene Italiene și o echipă de legătură a armatei franceze.

Ministrul Tîlvăr și șeful Apărării au mulțumit ambasadorului Kavalec pentru angajamentul consistent al forțelor SUA dislocate în țara noastră pentru consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic, acesta fiind o dovadă clară a parteneriatului solid româno-american, precum și a unității și solidarității Alianței în contextul războiului din Ucraina și a situației de securitate din regiunea Mării Negre.

„Participăm, împreună, la efortul colectiv pentru stabilitatea regională prin consolidarea posturii de descurajare și apărare, iar nivelul excelent de cooperare dintre armatele noastre, demonstrat zi de zi, printr-o largă paletă de acțiuni, care include misiuni de pregătire în comun, activități de poliție aeriană extinsă, de vigilență sporită, cunoaștere situațională, precum și de dezvoltare a unor infrastructuri militare, reprezintă dovezi concrete ale solidității parteneriatului nostru strategic”, a spus ministrul Tîlvăr.

Angel Tîlvăr a evidențiat că România rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite, reamintind, în context, că anul acesta se împlinesc trei decenii de la lansarea „State Partnership Program”, o platformă care a asigurat dezvoltarea progresivă a cooperării dintre militarii români și cei ai Gărzii Naționale a statului american Alabama.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*