Condițiile în care cetățenii pot accesa serviciile Primăriei Constanța

Condițiile în care cetățenii pot accesa serviciile Primăriei Constanța

Având în vedere noile reglementări cu privire la accesul persoanelor în instituțiile publice, constănțenii vor putea intra în sediile Direcției Locale de Evidență Persoane (Serviciul Stare Civilă – str. Mihai Eminescu nr. 20 și Serviciul Evidență Persoane – City Park Mall, etaj 2), Centrului de Informare Cetățeni (City Park Mall, etaj 2) și Direcției Generale Gestionare Servicii Publice (str. Ștefan Mihăileanu nr. 10), după cum urmează:

  • persoanele care fac dovada vaccinării (cu certificatul verde) împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 (au trecut prin boală și fac dovada cu certificatul verde);
  • avocații, pentru exercitarea activităților prevăzute la art. 3 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Certificatul verde, prin care se face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, a trecerii prin boală sau testării, poate fi descărcat accesând acest link: https://certificat-covid.gov.ro/login

Programările online/telefonice sunt valabile numai dacă persoanele programate îndeplinesc condițiile menționate mai sus.

Prin excepție, pentru Serviciul Stare Civilă vom asigura accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 doar pentru înregistrarea deceselor sau a certificatelor de naștere pentru nou-născuți. De asemenea, eliberarea cărților de identitate și a altor documente emise de Direcția Generală Gestionare Servicii Publice sau Centrul de Informare Cetățeni se va putea realiza în condiții excepționale conform prevederilor H.G. nr. 1130/22.10.2021, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-COV-2.

Amintim că, pentru transmiterea diferitelor tipuri de documente, Primăria Constanța a pus la dispoziția contribuabililor mai multe aplicații online prin care serviciile administrației sunt la un click distanță:

  1. https://programari.primaria-constanta.ro/;
  2. https://cereri.primaria-constanta.ro/;
  3. https://sesizari.primaria-constanta.ro/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*