Condamnare în crima de la Mangalia. Fata care și-a ucis prietena a primit o pedeapsă de 15 ani și 3 luni de închisoare

Instanță. FOTO Pixabay.com

Tribunalul Constanța a dat prima sentință în cazul crimei de la Mangalia, iar fata care și-a ucis prietena, în vara anului trecut, a primit o pedeapsă de 15 ani și 3 luni de închisoare. Decizia poate fi atacată cu apel.

“Condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela, …, la pedeapsa închisorii de 12 ani şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de omor (faptă săvârşită la data de 05/06.08.2023). În baza art. 66 alin. 1 lit. a, b şi h C.pen. Interzice inculpatei drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a, b şi h pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei, cu titlu de pedeapsă complementară. Face aplicarea dispoziţiilor art. 65 C.pen. rap. la art. 66 alin. 1 lit. a, b şi h C.pen. pe durata executării pedepsei. În baza art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b C.pen. rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. Condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la pedeapsa închisorii de 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (faptă săvârşită la data de 06.08.2023).

În baza art. 250 alin. 1 C.pen. rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. Condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (faptă săvârşită la data de 06.08.2023). În baza art. 2501 alin. 1 C.pen. rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen.

Condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar (faptă săvârşită la data de 06.08.2023). În baza art. 360 alin. 1 C.pen. rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. Condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la pedeapsa închisorii de 9 luni pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic (faptă săvârşită la data de 06.08.2023). În baza art. 38 alin. 1 C.pen. rap. la art. 39 alin. 1 lit. b C.pen.

Contopeşte pedepsele din prezenta cauză şi aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea a închisorii de 12 ani şi 6 luni la care adaugă o treime din totalul celorlalte, urmând ca inculpatei să-i fie aplicată în final pedeapsa rezultantă a închisorii de 15 ani şi 3 luni” – minuta instanței.  

De asemenea, tânăra este obligată la plata sumei de 75.000 de euro, cu titlul de daune morale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au trimis-o în judecată, în noiembrie 2023, pe fata care și-a înjunghiat colega de cameră și i-a abandonat trupul sub o bancă din Mangalia.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a transmis un comunicat în legătură cu această cauză pe care îl redăm integral.

“La data de 08 octombrie 2023 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei A.L.I. pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic.

Din probatoriul administrat au rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, următoarele date: în noaptea de 05/06.08.2023, în timp ce se aflau în camera unui hotel din stațiunea Saturn, pe fondul unor conflicte preexistente, inculpata a înjunghiat-o pe colega sa, victima C.E.A., în zona gâtului şi i-a provocat moartea, ce a survenit în urma unei hemoragii interne și externe, consecința plăgii înțepate-tăiate de la nivel cervical, cu interesarea pachetului vascular de la acest nivel, apoi a transportat cadavrul victimei şi l-a abandonat sub o bancă din municipiul Mangalia. Totodată, în dimineața zilei de 06.08.2023, inculpata a sustras un card bancar al victimei ucise, iar, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a accesat fără drept de trei ori sistemul informatic de la ATM-ul unei bănci comerciale de pe strada Constanței din municipiul Mangalia, prin folosirea card-ului bancar sustras şi astfel a retras fraudulos, în mod succesiv, suma totală de 2.000 de lei, în două tranșe, a câte 1.000 lei fiecare (o interogare sold și două retrageri efective de bani), bani pe care și i-a însușit fără drept.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*