Concursul „Zece pentru Bruxelles“ organizat de TSD Constanța s-a încheiat

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" a fost gazda concursului de cultură politică și responsabilitate civică "10 pentru Bruxelles".

Organizația Județeană a Tineretului Social Democrat Constanța a organizat sâmbătă, 26 mai 2018, începând cu ora 12.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” din Municipiul Constanța, finala celei de-a II-a ediții a concursului de cultură politică și responsabilitate civică “10 pentru Bruxelles”.

Reamintim că în perioada octombrie 2017 – mai 2018, tinerii participanți, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani au urmat gratuit o serie de seminare susținute de profesori conferențiari din cadrul Universității “Ovidius” Constanța, Conf. univ. dr. Mariana Cojoc , Conf. Univ. Dr. Claudia Dobre, lect. univ. Dr. Razvan Pantelimon, profesorul Petrică Miu, reprezentanți ai administrației publice locale precum și reprezentanți ai Parlamentului României, oferindu-le astfel oportunitatea de a asimila noi informații despre filosofie politică, geopolitică, istoria orașului Constanța, economie politică și instituții europene.

Pe baza cunoștințelor deprinse în cadrul celor 14 seminare, concurenții organizați în 4 echipe a câte 10 persoane au intrat într-o competiție interactivă de cultură politică, pentru Marele Premiu care constă într-o vizită oficială a celor zece câștigători la Parlamentul European de la Bruxelles, ce va avea loc în perioada 4 – 6 iunie 2018.

„Scopul concursului a fost acela de a crea un incubator politic pentru orice tânăr care doreşte să vină la aceste seminare. Câştigători suntem cu toţii pentru că am acumulat cunoştinte noi. Mulţumim profesorilor pentru sprijin şi europarlamentarului Emilian Pavel pentru că a făcut posibilă această deplasare oficială la Bruxelles” a declarat Nicu Roşu, Preşedintele TSD Constanţa.

„Au fost şapte luni în care am făcut seminare la fiecare două săptămâni şi cred ca toţi cei care au participat sunt adevaraţii câştigători. Acest proiect nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul europarlamentarului Emilian Pavel şi tuturor speakerilor care au fost alături de noi” a declarat Antonio Şandor, Coordonatorul LSSD Constanţa.

Printre invitaţii de seamă care au luat parte la eveniment s-a numărat viceprimarul Constanţei, Costin Răsăuţeanu.

„Ne interesează ca viitoarele elite politice să-şi înţeleagă rolul primordial de a pune interesul cetăţeanului pe primul loc. Tinerii trebuie să aibă o motivaţie corectă aşezată pe valori atunci când aleg să intre într-un partid. Sunt principii la care noi ţinem foarte mult. Îi felicit pe toţi cei care au participat la seminariile de cultură politică şi responsabilitate civică”, a precizat acesta.

Concursul de cultură politică și responsabilitate civică face parte din programul “TSD pentru responsabilitate socială” și promovează valorile cunoașterii și democrației la care tinerii sunt invitați să adere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*