Concursul de ciclism pe nisip – Beach Race Xco, are loc duminică, pe plaja Modern din Constanța

Beach Race Xco. FOTO Marcel Cristocea
Beach Race Xco. FOTO Marcel Cristocea

Plaja Modern din Constanţa găzduieşte duminică a treia ediţie a Beach Race Xco, singura competiţie de ciclism MTB din România care se desfăşoară pe nisip, organizată de ACS AndoVelo, în parteneriat cu DJTS Constanţa, Asociaţia Sportivă SanaSport şi Smartatletic, înscrisă în calendarul Federaţiei Române de Ciclism.

Concursul va avea două curse, cea destinată adulţilor şi, în premieră, cea rezervată copiilor. Primii vor pleca în cursă copiii, startul fiind programat la ora 10.00, pe un traseu special integral pe nisip, care va fi structurat în funcţie de vârsta concurenţilor. Astfel, în întrecerea băieţilor, cei cu vârste între 5 şi 7 ani vor parcurge o tură de 500 de metri, cei cu vârste între 8 şi 10 ani, două ture de câte 500 de metri, iar cei cu vârste între 11 şi 13 ani, trei ture de câte 500 de metri. În întrecerea fetelor, se vor parcurge două ture de câte 500 de metri, indiferent de vârstă.

O oră mai târziu, de la ora 11.00, se va pleca în cursa pentru adulţi, care se vor întrece pe distanţa de 40 de kilometri, urmând să parcurgă 10 ture pe un traseu cu o lungime de 4 kilometri, împărţit jumătate pe plajă şi jumătate pe coasta de acces pe faleză. Diferenţa de nivel va fi de aproximativ 50 de metri, iar concurenţii vor avea ocazia de a trăi senzaţia unică a plimbării cu bicicleta pe coastă, într-un cadru natural superb.

Startul atât în cursa copiilor, cât şi în cea a adulţilor, se va da din al doilea golf al plajei Modern, din apropierea toboganului de apă.

Ridicarea kit-urilor de participare se va face duminică, între orele 8.00 şi 9.30, în zona de start / sosire. Organizatorii au pregătit premii în bani şi produse oferite de sponsorii concursului. Festivitatea de premiere este programată la ora 14.30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*