Concurs de limba franceză “Jeunes Francophones” organizat de Școala Gimnazială Nr.8 din Constanța

Săptămâna dedicată Francofoniei reprezintă un bun prilej, atât pentru elevi, cât și pentru profesorii de limba franceză, de a sărbători pasiunea pentru limba, cultura și civilizația Franței.

Școala Gimnazială Nr.8 din Constanța a organizat, cu sprijinul catedrei de limba franceză și al elevilor din cadrul Colegiului National Mihai Eminescu, cea de-a IX-a ediție a concursului “Jeunes Francophones”, aprobat de ISJ Constanța și înscris in Calendarul olimpiadelor și concursurilor județene.

48 de elevi din 12 unități de invățământ ale județul Constanta și-au testat, pe de o parte competențele lexicale și gramaticale prin rezolvarea unui test online de limbă și civilizație franceză și, pe de altă parte și-au demonstrat talentul artistic, cu care au încântat întreaga audiență.

Eforturile organizatorilor, prof. Camelia Paraschiv si Alice Ion, de a răsplăti performanțele elevilor merituoși, au fost susținute si de aceasta dată de Parcul de Aventură Paradis Land, Neptun și Centrul NutriFitness Kids & Teens.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*