Concurs de limba franceză “Jeunes Francophones” organizat de Școala Gimnazială Nr.8 din Constanța

Săptămâna dedicată Francofoniei reprezintă un bun prilej, atât pentru elevi, cât și pentru profesorii de limba franceză, de a sărbători pasiunea pentru limba, cultura și civilizația Franței.

Școala Gimnazială Nr.8 din Constanța a organizat, cu sprijinul catedrei de limba franceză și al elevilor din cadrul Colegiului National Mihai Eminescu, cea de-a IX-a ediție a concursului “Jeunes Francophones”, aprobat de ISJ Constanța și înscris in Calendarul olimpiadelor și concursurilor județene.

48 de elevi din 12 unități de invățământ ale județul Constanta și-au testat, pe de o parte competențele lexicale și gramaticale prin rezolvarea unui test online de limbă și civilizație franceză și, pe de altă parte și-au demonstrat talentul artistic, cu care au încântat întreaga audiență.

Eforturile organizatorilor, prof. Camelia Paraschiv si Alice Ion, de a răsplăti performanțele elevilor merituoși, au fost susținute si de aceasta dată de Parcul de Aventură Paradis Land, Neptun și Centrul NutriFitness Kids & Teens.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*