#CONCURS Câștigă cinci invitații duble la filmul “Balerina”, la Cityplex Constanța, în Tomis Mall

Secvență din filmul Balerina

Un film belgian, cu multe premii și nominalizări, intră de vineri, 15 februarie, la Cityplex Tomis Mall Constanța. Girl/Balerina spune povestea unei tinere născută într-un corp de băiat, care dorește să devină balerină. Filmul poate fi urmărit vineri, 15 februarie de la ora 18.30. sâmbătă, 16 februarie și duminică, 17 februarie, de la ora 20.30, miercuri, 20 februarie, de la ora 16.30 și joi, 21 februarie, de la ora 18.30

Constanța NEWS are plăcerea să te invite la acest film emoționant. Cinci invitații duble sunt oferite cititorilor publicației care îndeplinesc condițiile de mai jos.

 Tot ce ai de făcut este:

1.Dai LIKE Paginii de Facebook “Constanța NEWS” – facebook.com/CtnewsRo

2.Lași un comentariu la această postare pe Facebook și tag-uiești persoana cu care vrei să mergi la film.

3.Dai un SHARE (Public) la această postare pe Facebook.

Câștigătorii sunt aleși, prin tragere la sorți, pe data de 15 februarie. Doar cei care îndeplinesc întocmai cele 3 cerințe de mai sus intră în tragerea la sorți!

Lara este o tânără de 15 ani cu o voință puternică și complet dedicată visului de a deveni balerină. Cu sprijinul tatălui ei, se aruncă într-o căutare a absolutului la o școală nouă. Frustrările de adolescent ale Larei și nerăbdarea ei sunt amplificate pe măsură ce realizează că trupul ei nu se mulează atât de ușor pe disciplina strictă a baletului deoarece a fost născută băiat.

Regizorul Lukas Dhont povestește cum i-a venit ideea acestui film, după ce a citit într-un ziar despre o tânără care deși fusese născută în corpul unui băiat, era convinsă că este fată.

“Admirația mea pentru ea a fost instantă! La fel și pasiunea de a prezenta personaj de acest fel, un tânăr atât de curajos, care provoacă o societate unde sexul și genul sunt inevitabil conectate. Și așa a început Girl (Balerina). Din nevoia de a spune ceva legat de cum percepem genul, despre femininitate, despre masculinitate. Dar cel mai important, este povestea unei lupte interioare, a unei eroine tinere, care își sacrifică corpul pentru a deveni persoana pe care și-o dorește. Cineva care să fie ea însăși la 15 ani, lucru care, pentru unii, durează o viață întreagă”, a povestit Lukas Dhont.

Filmul a primit mai multe premii și selecții oficiale:

Caméra d’Or – Cannes, secțiunea Un Certain Regard, premiu acordat celui mai bun film de debut din festival

Premiul FIPRESCI – Cannes, secțiunea Un Certain Regard

Premiul pentru interpretare – Cannes, secțiunea Un certain Regard

Premiul European Discovery – European Film Awards

Nominalizat la Globurile de Aur 2019 pentru Cel Mai Bun Film Străin

A fost propunerea Belgiei la Oscar 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*