Comuna Valu lui Traian, locul întâi într-un clasament național privind cuantumul bugetului local

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Valu lui Traian a anunțat că a fost publicat  topul celor mai bogate comune din România, pe fiecare județ, iar comuna ocupă un onorant loc întâi într-un clasament național despre cuantumul bugetului local.

„Pentru a doua oară, Valu lui Traian este nominalizată într-un clasament realizat la nivel național. Dacă în urmă cu câțiva ani ocupam locul întâi datorită sumelor mari atrase din fonduri nerambursabile – la acel moment 2.000 de euro per locuitor –  de data aceasta ocupăm poziția întâi datorită cuantumului bugetului local. Topul se referă la anul bugetar 2021 și a fost publicat de analizeeconomice.ro”, a declarat primarul Florin Mitroi.

El spune că în fiecare an, bugetul Primăriei este dedicat în cea mai mare parte investițiilor pentru că localitatea se extinde în mod continuu și trebuie ținut pasul cu infrastructura.

„Sunt primar la al 5-lea mandat și tot investesc și gândesc strategii de dezvoltare și nu mai termin. Știu că asta este menirea unui primar, să atragă fonduri.  Și sper ca cetățenii să mă înțeleagă atunci când nu mă găsesc la primărie, pentru că fondurile nu se atrag din birou. Mă bucur că am alături de mine o echipă care să facă posibilă includerea în astfel de topuri și vom lucra în continuare cu aceeași dedicare, pentru comuna noastră”, spune edilul.

Mai exact, în anul 2021 Valu lui Traian a atras fonduri nerambursabile în valoare de 3.630.466 lei pentru investiții. La acestea a adăugat doar pentru investiții 6.471.948 lei din bugetul local și credite. Așa a ajuns comuna Valu lui Traian să fie inclusă în topul de mai sus cu venituri totale de 33.300.000 de lei (în calcul au fost incluse și sumele primite din bugetul de stat pentru funcționarea instituțiilor școlare etc).

Având în vedere că în 2022 sumele au fost în creștere, Primăria Valu lui Traian așteaptă cu nerăbdare și topul ce va fi realizat anul viitor și are convingerea că eforturile sale se vor concretiza în asigurarea unor condiții tot mai bune de trai locuitorilor comunei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*