Comuna Ostrov investește în digitalizare și eficiență energetică pentru o administrație modernă și sustenabilă

Comuna Ostrov investește în digitalizare și eficiență energetică pentru o administrație modernă și sustenabilă

Comuna constănțeană Ostrov se află în plină dezvoltare și implementează proiecte ambițioase pentru a optimiza serviciile administrative și a îmbunătăți eficiența energetică.

Astfel, primarul Nicolae Dragomir a anunțat două proiecte majore care sunt în derulare și care vor aduce numeroase beneficii comunității.

Primul proiect, intitulat „Digitalizarea serviciilor comunei Ostrov”, are o durată de 18 luni și o valoare totală de 1.844.880,28 lei, din care contribuția autorităților locale este de 368.976 de lei. Acesta vizează optimizarea procedurilor administrative interne prin implementarea unui ecosistem digital integrat. Scopul principal al proiectului este reducerea birocrației și îmbunătățirea competențelor digitale, facilitând astfel relația între cetățeni și primărie. Prin sistemele IT, atât hardware, cât și software, se va ușura munca personalului și cetățenii vor putea plăti taxe și impozite și relaționa rapid și eficient cu administrația locală.

Primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir. FOTO: Primăria Ostrov

Primarul Nicolae Dragomir a subliniat importanța digitalizării în modernizarea administrației și în creșterea confortului cetățenilor.

„Sistemele IT, și soft și hardware, sunt deosebit de importante pentru că ajută la relația cetățean-primărie și ușurează munca personalului. În plus, cetățenilor le va fi mult mai comod să plătească taxele și impozitele și să relaționeze mai rapid și mai eficient cu primăria”, a precizat edilul.

Al doilea proiect, intitulat „Creșterea Eficienței energetice a Infrastructurii de iluminat public în comuna Ostrov”, are o durată de implementare de 36 de luni și o valoare totală de 1.303.407,38 lei, di care contribuita Primăriei Ostrov este de 304.893,34 lei.

În ceea ce privește creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Ostrov, primarul Nicolae Dragomir subliniază importanța acestui proiect pentru economia locală: „Ne gândim prima dată la economia care se face prin modernizarea acestui sistem. Va fi un sistem cu telegestiune, se va urmări fiecare cod de iluminat în parte, cum funcționează, pe care îl putem regla mai bine și avem posibilitatea de a urmări când se aprind și se sting. Va fi eficiență economică mult mai bună din acest punct de vedere”.

Prin modernizarea sistemului de iluminat public cu corpurile de iluminat LED eficiente, se va realiza o scădere semnificativă a consumului și costurilor cu energia electrică. Impactul social și de mediu al acestui proiect va fi pozitiv, iar iluminatul public va fi adus la valorile prescrise în standardele și normele în vigoare.

Comuna Ostrov implementează proiecte ambițioase pentru a optimiza serviciile administrative și a îmbunătăți eficiența energetică.

Aceste proiecte vor fi implementate în localitățile Almălău, Galița, Gârlița, Esechioi și Bugeac, având un impact semnificativ asupra comunității locale și contribuind la dezvoltarea sustenabilă a comunei Ostrov. Digitalizarea serviciilor publice și creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public sunt două aspecte esențiale pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și pentru dezvoltarea sustenabilă a comunității. Prin implementarea acestor proiecte, se urmărește optimizarea procedurilor administrative, reducerea birocrației, îmbunătățirea competențelor digitale și obținerea unei eficiențe economice superioare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*