Comuna Albești, amendată cu 30.000 de lei pentru distrugerea pâlcurilor de bujori în situl NATURA 2000

Comuna Albești, amendată cu 30.000 de lei pentru distrugerea pâlcurilor de bujori în situl NATURA 2000. FOTO: GNM Constanța

Garda de Mediu Constanța a intervenit în comuna Albești, pe raza sitului NATURA 2000, în urma unei postări online care semnala distrugerea pâlcurilor de bujori, o specie protejată.

Verificările efectuate au scos la iveală faptul că Unitatea Administrativ-Teritorială (UAT) Albești a realizat lucrări agricole în aria naturală protejată Pădurea Hagieni-Cotu Văii, conducând astfel la modificarea configurației naturale a terenului. Aceste lucrări au fost efectuate fără a obține avizul necesar din partea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP).

Comisarii Garda de Mediu au decis să sancționeze UAT Albești pentru nerespectarea prevederilor legii în domeniu. Astfel, comuna a fost amendată cu suma de 30.000 de lei, conform OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*