Compania Națională de Investiții finanțează construirea unei noi creșe în Mangalia

Compania Națională de Investiții finanțează construirea unei noi creșe în Mangalia. FOTO Primăria Mangalia

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat, recent, finanțarea construirii unei noi creșe în Mangalia, prin Compania Națională de Investiții.

Autoritățile locale au făcut numeroase demersuri către instituțiile guvernamentale pentru a obține fondurile necesare unei noi construcții de acest tip, orașul având, în prezent, o singură creșă. Astfel, la începutul lunii iunie, Consiliul Local a adoptat o Hotărâre, prin care va fi predat către CNI, terenul destinat investiției, în suprafață de 5.000 mp, situat pe strada Ion Jalea din cartierul Dobrogea II.

„Prin acest proiect, extindem infrastructura educațională și suntem încântați că am reușit să ne aflăm printre cele 22 de localități din țară, care vor avea creșe noi, cu dotări moderne. În Mangalia, era imperios necesar o astfel de clădire, cererile din partea părinților fiind din ce în ce mai numeroase, de la un an la altul. În curând, o a treia creșă va fi construită în orașul nostru, în cadrul unui proiect finanțat de Ambasada SUA, la București. În continuare, vom depune eforturi pentru modernizarea și extinderea tuturor tipurilor de unități de învățământ din Mangalia”, a declarat primarul Radu Cristian.

Conform documentației tehnice, noua locație va dispune de 70 de locuri, structurate pe grupe de copii. Imobilul va avea dormitoare, camere de joacă, spațiu adecvat pentru servit masa, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o zonă de primire, dar și cabinet medical cu izolator și alte spații administrative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*