FOTO VIDEO Zeci de migranți, ajutați de două călăuze, cu o ambarcațiune turcească, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Zeci de migranți, cu o ambarcațiune turcească, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în zona localității Sf. Gheorghe, 27 de migranți sosiți din Turcia cu o ambarcațiune, ajutați de două călăuze.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat luni, 16 mai, în apele navigabile internaționale, o ambarcațiune suspectă care naviga spre țărmul României, aceasta fiind monitorizată în scopul documentării activității infracționale. Astfel, polițiștii de frontieră au interceptat un grup 27 de cetățeni străini, din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, precum și cele două călăuze, care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România.

„Persoanele astfel depistate au fost preluate de către colegii noștri pentru continuarea cercetărilor iar mijloacele folosite pentru facilitarea transportului acestora urmează să fie ridicate în vederea confiscării”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, trafic de migranți în formă agravantă și conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

Cele două persoane care au facilitat transportul migranților din Turcia în România au fost reținute pe baza de ordonanță pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunului Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*