Comandamentul Sezon Estival 2023 sancționează 55 de unități și confiscă 200 kg de produse alimentare nesigure pe litoralul Mării Negre

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023 au desfășurat, în a doua săptămână de activitate, controale în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare pe litoralul Mării Negre. Astfel, în perioada 3 – 9 iulie au fost verificate 230 de unități amplasate în cele șase zone de interes turistic în care a fost împărțit litoralul românesc al Mării Negre.

În urma acestor controale amănunțite, inspectorii au identificat mai multe deficiențe grave în ceea ce privește respectarea normelor sanitare veterinare și a regulilor de siguranță alimentară. Printre abaterile constatate s-au numărat comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor de întreținere a spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a acestora și lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru a sancționa aceste abateri de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 55 de unități au fost sancționate contravențional, suma totală a amenzilor ridicându-se la 581.200 de lei. De asemenea, autoritățile au confiscat peste 200 kg de produse alimentare nesigure, inclusiv carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, acestea fiind direcționate către unități specializate în neutralizarea acestor produse.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, a pus la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023 (0786.577.007), unde pot fi înregistrate sesizări sau obținute informații suplimentare legate de aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr funcționează în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA (0800.826.787), apelabil gratuit din orice rețea de telefonie.

Comandamentul Sezon Estival 2023 reamintește că unitățile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate și verificate în mod constant de către inspectorii sanitari veterinari, în vederea asigurării siguranței alimentare a turiștilor și a respectării normelor sanitare veterinar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*