Colectarea deșeurilor în municipiul Constanța se va face, de săptămâna viitoare, pe timpul nopții

Colectarea deșeurilor se va face, de săptămâna viitoare, pe timpul nopții. FOTO: Primăria Constanța

Angajații societății Polaris M Holding vor colecta deșeurile menajere pe timpul nopții, începând de luni, 10 octombrie, iar autoritățile roagă locuitorii orașului să nu parcheze mașinile în zona platformelor de colectare pentru a se evita blocarea acestora.

Astfel, potrivit Primăriei Constanța, pentru fluidizarea traficului, reducerea costurilor și utilizarea eficientă a parcului de autovehicule, colectarea deșeurilor municipale se va realiza în intervalul orar 22.00 – 06.00. În cartierele de case, ridicarea deșeurilor se va face, în continuare, pe timpul zilei.

„Prin modificările aduse Regulamentului serviciului de salubrizare, Constanța se alătură astfel marilor orașe europene în care operațiunile de colectare se efectuează pe timpul nopții. Mai mult, măturatul trotuarelor și al carosabilului, stropitul și spălarea acestora vor fi realizate exclusiv noaptea, în același interval orar”, au anunțat reprezentanții instituției.

Aceștia mai precizează că operațiunile de stropire, măturare și spălare a căilor publice, precum și golirea platformelor pe timpul nopții vor contribui decisiv la îmbunătățirea calității factorilor de mediu și vor reduce major riscul de îmbolnăvire a constănțenilor, risc provocat de microorganismele din praful stradal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*