VIDEO Cum afectează Codul Portocaliu de viscol animalele din Microrezervație. Angajații iau măsuri speciale și pentru păsările exotice

Zebre la Microrezervație. FOTO Gabriel Sandu / Facebook
Zebre la Microrezervație. FOTO Gabriel Sandu / Facebook

Angajații Complexului Muzeal de Științe ale Naturii au luat măsuri speciale pentru animalele sălbatice și păsările exotice din Microrezervație. Meteorologii anunță temperaturi de până la -13 grade în zilele următoare și un Cod Portocaliu de viscol.

Directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă spune că primele care suferă din pricina temperaturilor scăzute sunt păsările exotice.

”Păsările meditarenee sau tropicale trebuie să fie închise într-un adăpost. Ele au un adăpost în care intră și ies, dar având în vedere că vine frigul foarte mare, și pentru că poate fie una mai bleguță care nu intră în adăpost sau care să fugă de una care o bate, am decis să le închidem ușile la adăpost și să rămână acolo 24 sau 48 de ore, până când trece și vântul puternic. După aceea le vom da drumul”, susține Adrian Bîlbă.

Ceva mai ușor va fi pentru animalele din microrezervație.

”Zebra nu are nicio problemă cu frigul. Nu a suferit niciodată de frig. De câte ori a fost zăpadă sau ger nu au avut nicio problemă. Ecvidele (familia de mamifere care cuprinde calul, măgarul, zebra – n.r.) au o interesantă adaptare la frig”, a mai spus directorul CMSN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*