Codul galben de vânt crează probleme la Constanța: copaci căzuți pe străzile din municipiu și praf ridicat de la șantierele din oraș

Mai mulți copaci au fost puși la pământ în urma furtunii din Constanța. FOTO Arhiva CTnews
Mai mulți copaci au fost puși la pământ în urma furtunii din Constanța. FOTO Arhiva CTnews

România se află sub incidența unui cod galben de vânt puternic pe 8 octombrie, până la ora 23.00. Avertizarea vizează aproape toată țara, cu excepția nordului țării.

Meteorologii au anunțat că vor fi perioade în care vântul va avea intensificări în est și sud, apoi și în centru și vest, cu viteze de 55…65 km/h și local peste 70 …80 km/h îndeosebi în sud-estul țării. La munte vor fi rafale de 80 – 90 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, în general de 100…110 km/h.

Pagubele nu au întârziat să apară. Orașul a fost învăluit de praful ridicat de pe șantierele deschise de Primăria Constanța încă din această după amiază.

Cadrele ISU Dobrogea au fost solicitate să intervină pe strada Industrială nr 2, unde un copac a căzut peste un autoturism. Un alt copac a căzut peste locul de joacă de lângă restaurantul Beta situat pe Strada Ștefan Cel Mare.

Un incident similar a avut loc și pe DN 38, între Topraisar și Movilița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*