Cod Portocaliu: RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Cod Portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic. FOTO ANM
Cod Portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic. FOTO ANM

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului și vijelii, începând de duminică la nivelul RAJA SA a fost activat Comandamentul pentru Situații de Urgență. Măsura este în vigoare până marți, 16 iunie, ora 16.00.

„Pentru a se interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcționarea sistemelor operate, în cadrul Comandamentului au fost constituite zeci de echipe de intervenție, dotate cu utilajele necesare, care vor asigura permanența în toată această perioadă la nivelul localităților deservite, din întreaga arie de operare”, au transmis reprezentanții societății.

Aceștia au precizat că angajații RAJA vor depune toate eforturile pentru menținerea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare la parametrii optimi. Singurele probleme care pot apărea în funcționarea sistemelor de distribuție apă și canalizare, care nu țin de operativitatea echipelor de intervenție, sunt cele legate de lipsa energiei electrice – căderi de tensiune sau cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt.

„În aceste condiții, rugăm toți abonații să dea dovadă de înțelegere, pentru că RAJA S.A. va face tot ce este necesar pentru reluarea alimentării cu apă imediat ce vor fi rezolvate problemele apărute în furnizarea energiei electrice. Totodată, facem un apel către toți consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății, la numărul de telefon: 0241.924”, au mai precizat sursele citate.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic, valabil până luni dimineață, la ora 03.00. Astfel, în după-amiaza zilei de duminică, 14 iunie, și în prima parte a nopții de duminică spre luni, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50 – 80 l/mp. Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 70 – 80 km/h, și frecvente descărcări electrice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*