Mesajul prin care ISU „Dobrogea” și-a luat rămas bun de la comandantul său: „38 de ani, 2 luni și 11 zile în slujba Patriei!”

„Miercuri, 4 noiembrie 2020, comandantul nostru, inspectorul șef colonel Popa Daniel Gheorghe, a plecat să fie comandantul batalionului de pompieri din cer!

Colonelul Popa Daniel Gheorghe a avut o sete de cunoaștere cum rar întâlnești, fiind preocupat în mod continuu de autoperfecționare. A condus această instituție după principiile sale de viață, dorind în mod constant îmbunătățirea serviciilor pe care ISU Dobrogea le oferă cetățenilor județului, neabdicând nici un moment de la principiul corectitudinii. Ca și pompier și-a făcut cu cinste, pricepere și devotament datoria și a manifestat grijă față de colegii săi. Nu se pot uita calitățile sale de militar și nici calitățile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute și spiritul de solidaritate față de cei cu care a lucrat. Dedicat trup și suflet meseriei, a reușit să imprime această atitudine și organizației, solicitându-ne să punem în permanență pe primul plan CETĂȚEANUL și obligația noastră de a-i asigura securitatea în domeniul situațiilor de urgență.

Colonelul Popa Daniel Gheorghe a fost un patriot și DA, a iubit țara aceasta și meseria de salvator. Acesta a fost colonelul Popa Daniel Gheorghe !

Domnul colonel s-a născut la data de 25 iunie 1963 în sat Armășești, comuna Cernișoara, județul Vâlcea și a urmat cursurile Liceului Industrial Mecanic din Râmnicu Vâlcea pe care le-a absolvit în 1981, cu diplomă de bacalaureat. Ulterior, a urmat cursurile Școlii Militare de Ofițeri Pompieri București, pe care a absolvit-o cu rezultate foarte bune în 1985, fiind repartizat la Grupul de Pompieri al județului Călărași, unde a ocupat funcția de Inspector principal II. Începând din august 1998, până în septembrie 2001 a ocupat funcţia de Șef de stat major Grupul de Pompieri „Barbu Știrbei” al județului Călărași. Începând din 15 septembrie 2001, până in 14 iulie 2016 a ocupat funcția de Inspector șef II la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași. Din 15 iulie 2016 până in prezent a fost Inspector șef I al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța.

Drum lin, domnule comandant!”

 

Colonelul Daniel Gheorghe Popa

GRADE:

1985 – locotenent

1989 – locotenent major

1994 – căpitan

1999 – maior

2002 – locotenent colonel

2005 – colonel

DECORAȚII

2000 – Semn Onorific În serviciul patriei pentru 15 ani

2006 – Bărbăție și credință

2010 – Semn onorific în Serviciul patriei pentru 25 ani

2012 – Bărbăție și credință în grad de Comandor

2014 – Plachetă onorifică

2019 – Emblemă de merit Acțiuni umanitare

2020 – Distincție de serviciu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*