Cod Portocaliu de vreme severă în Constanța: RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Cod Portocaliu de vreme severă în Constanța

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de tip Cod Portocaliu în zona costieră a județului Constanța, cu ploi abundente și cantități de apă ce vor depăși 50 – 70 l/mp, și Cod Galben pentru restul Dobrogei, cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Prin urmare, RAJA SA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență, în perioada 31 mai, ora 10.00 – 02 iunie, ora 08.00.

Potrivit RAJA, pentru a se interveni cu promptitudine în rezolvarea situațiilor specifice care pot apărea în funcționarea sistemelor operate, în cadrul Comandamentului au fost constituite zeci de echipe de intervenție, dotate cu utilajele necesare (wome, vidanje și pompe de mare putere), care vor asigura permanența în toată această perioadă la nivelul localităților deservite, din întreaga arie de operare.

„Angajații societății vor depune toate eforturile pentru menținerea serviciilor de alimentare cu apă și de preluare/tratare a apelor uzate la parametri optimi. Singurele probleme care pot apărea în funcționarea acestora, care nu țin de operativitatea echipelor noastre, sunt cele legate de lipsa energiei electrice – căderi de tensiune sau cabluri și fire de înaltă tensiune smulse de vânt. În aceste condiții, rugăm toți abonații să dea dovadă de înțelegere, pentru că RAJA SA va face tot ce este necesar pentru reluarea serviciilor imediat ce vor fi remediate avariile survenite pe rețeaua de furnizare a energiei electrice”, au transmis reprezentanții societății.

Totodată, consumatorii care înregistrează deficiențe la nivelul sistemului de distribuție apă potabilă sau de canalizare, pot sesiza avariile apărute la dispeceratul societății, la numărul de telefon: 0241.924, pentru remedierea acestora într-un timp cât mai scurt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Comandamentul lor de urgenta a fost chemat sa calculeze cati bani se pot incarca la factura pe motivul ploilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*