Cluburile din Mamaia, asaltate de polițiști. Amenzi uriașe pentru infracțiunile constatate

Clubul Loft la momentul atacului

Polițiștii au descins în 12 cluburi din județul Constanța, noaptea trecută, pentru prevenirea faptelor antisociale și verificarea legalității activităților economice. Oamenii legii au luat la control aproape toate cluburile de fițe din stațiune: Fratelli, Le GaGa, Loft, Kudos, Breeze, Oppa, Ego, Luv, Crazy Beach, Bio Bio, Tapo şi Castel

De asemenea, în ultimele două zile, Poliția Română a organizat o acțiune, la nivel național, în cluburi și baruri, pentru prevenirea și combaterea activităţilor infracţionale. Au fost constatate aproape 400 de infracțiuni și au fost aplicate peste 8.300 de sancţiuni contravenţionale.

În noaptea de 6 spre 7 august a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, polițiștii au desfășurat o acțiune pentru verificarea activităților comerciale din 12 cluburi din județul Constanța.

Astfel, pentru neregulile constatate, polițiștii au întocmit 3 dosare penale, dintre care 2 pentru evaziune fiscală și 1 la regimul drogurilor, au indisponibilizat 108.000 de lei și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 106.000 de lei.

De asemenea, în perioada 5 – 6 august a.c., Poliția Română a organizat o acțiune, la nivel naţional, în zona cluburilor și barurilor, pentru prevenirea și combaterea activităţilor infracţionale.

La activități au participat zilnic, în medie, 3.392 de poliţişti de ordine publică, de investigaţii criminale și de la alte formaţiuni de poliţie.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost efectuate 1.180 de acțiuni și controale, dintre care 872 în domeniul ordinii publice și 308 pe linie de investigații criminale.

În urma acțiunii, au fost constatate 394 de infracţiuni, dintre care 168 de natură judiciară și 226 de altă natură, iar 26 de persoane au fost reținute sau arestate.

De asemenea, au fost aplicate 8.348 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.476.863 de lei.

Dintre acestea, 2.441 sunt prevăzute de Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice, 286 sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 95 sunt prevăzute de Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 5.172 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 46.400 de lei.

Totodată, polițiștii au pus în aplicare 4 mandate şi sentinţe, dintre care 3 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea și 2 mandate de arestare preventivă, iar 11 minori dispăruți au fost identificați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*