Ce amenzi a mai dat Direcția Generală a Poliției Locale Constanța

Polițiștii locali au aplicat mai multe sancțiuni. FOTO DGPL Constanța

1539 de amenzi contravenționale în valoare de 352.761 lei au fost aplicate de polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în urma controalelor efectuate săptămâna trecută.

Astfel, în intervalul 16-22 iulie, au fost efectuate controale în municipiul Constanta și Stațiunea Mamaia pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protectia mediului, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu-și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, activitățile de comerț ilicit, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului in care se intervine in domeniul public, desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piața de către operatorii economici, etc.
La nivelul Directiei Generale Poliția Locală Constanța au fost înregistrate 413 abateri constatate cu privire la nerespectarea normelor legale, care se referă la circulația și fluidizarea traficului rutier de pe bulevardele și străzile din municipiu, în special opriri/staționări neregulamentare.

Scopul activităților întreprinse de către oamenii legii a fost cel al fluidizării traficului rutier din municipiul Constanța.
În atenția polițiștilor locali au intrat și persoanele care nu dețineau titlu de călătorie valabil și obligatoriu pentru mijloacele de transport în comun. În acest domeniu au fost sancționați contravențional 565 de călători.

Nici abaterile din domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale nu au lipsit și dam cu titlu de exemplu câteva fapte depistate: executarea de construcții fără a deține actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege, acte de comerț ilicit pe plaja, dar și în zona adiacentă piețelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/ program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei în municipiul Constanța și protejarea mediului înconjurător.

Pe linia ordinii și liniștii publice au fost aplicate 171 de amenzi contravenționale pentru abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și 251 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind curățenia.

În ceea ce privește desfășurarea comerțului ilicit realizat pe domeniul public din zonele adiacente piețelor agroalimentare constănțene și în zona de plajă din Stațiunea Mamaia, Modern și 3 Papuci au fost sancționate 93 de persoane, iar mărfurile și bunurile provenite din activități neautorizate au fost supuse măsurii complementare de confiscare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*