Claudiu Palaz cere rezilierea contractului dintre Primăria Constanța și Polaris pentru modul în care s-a făcut deszăpezirea. Polaris spune că a acționat Non-Stop

Zăpezi în orașul Constanța
Zăpezi în orașul Constanța

Partidul Mișcarea Populară filiala Constanța, prin președintele, Claudiu-Iorga Palaz, solicită primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, rezilierea urgentă a contractului cu firma “Polaris M Holding”, pentru modul defectuos în care s-a efectuat deszăpezirea în municipiul Constanța.

Reprezentanții PMP spun că este inadmisibil ca o firmă care se consideră cu experiență în domeniu, și care “a supt din banii publici”, ani la rând, fără să o întrebe cineva cum și-a făcut treaba, să lase municipiul Constanța într-un hal de nedescris, și să nu intervină pentru deszăpezirea și deblocare traficului, datorită zăpezii.

Palaz a cerut de urgență primarului, Decebal Făgădău, rezilierea contractului cu firma “Polaris M Holding”, și totodată a solicitat să fie făcute publice, procesele verbale de constatare, întocmite pentru zonele în care firma “Polaris M Holding” a acționat pentru deszăpezire.

“Pentru ca procesele verbale să fie confruntate de către cetățeni, cu realitatea din teren, acest lucru trebuie făcut de urgență, acum! Nu după ce constănțenii nu vor mai putea să confrunte procesele verbale de deszăpezire ale firmei “Polaris M Holding”, cu realitatea din teren. Fără acest mod de lucru, consider că plata facturilor se va face doar prin prezentarea unor hârtii fictive care nu corespund realității din teren”, a declarat Claudiu Palaz. 

În prima ședință de consiliu local, consilierii PMP, vor solicita pentru transparență și pentru interesul constănțenilor, ca aceste documente să fie puse la dispoziție, pentru a se verifica modul în care se vor face plățile către firma “Polaris M Holding”, companie considerată, de către PMP, a fi firma de casă a lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Biroul de relații publice al SC Polaris M Holding a transmis redacției Constanța NEWS un punct de vedere referitor la solicitarea PMP. Îl redăm integral:

  • “Polaris M Holding SRL a acționat in regim de intervenție non-stop, 24 ore pe zi, de la primul fulg de zăpadă până la ora emiterii acestui punct de vedere și se va continua pana la rezolvarea tuturor neplacerilor cauzate de cele 72 de ore de ninsoare, cod roșu și portocaliu.
  • S-a acționat cu 30 de utilaje cu lame și imprăștietoare de material antiderapant. În plus pentru degajarea cantităților enorme de zăpadă de pe străzile secundare s-a acționat cu un numar mediu de 23 de încărcătoare frontale. Totodată pentru transportul zăpezii s-au folosit un numar mediu de 20 de basculante.
  • Pe toata perioada codurilor roșu și portocaliu, transportul în comun a funcționat non-stop, în contextul în care drumurile naționale au fost blocate de la primul fulg de zapadă.
  • Cu siguranța cetățenii Constanței au vazut capacitatea noastră de acțiune și înteleg că atunci când avem asemenea cantități de ninsori, mai pot apărea disfuncțiuni temporare.
  • Nu considerăm ca fiind de referința comunicatele partidelor politice care au agende proprii de câștigare a viitoarelor alegeri, sau polițe de plătit unor foști sau actuali oameni politici.

Orașul Constanța a funcționat în parametri de iarnă în urma eforturilor concertate a ale autorității publice locale, a subscrisei și a cetățenilor care au înteles situația de urgență creată de asemenea fenomene meteorologice extreme.

Asigurăm pe aceasta cale cetățenii orașului Constanța, că vom acționa cu aceeași fermitate și responsabilitate pentru a combate consecințele noului val de ninsori de saptamâna viitoare”, se arată în reacția transmisă redacției de către administratorul Polaris, Eduard Martin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Este o minciuna ! Polaris-ul nu si-a făcut treaba… Doar arterele principale au fost deszăpezite. Si in loc sa încarce seara zăpada de pe drumuri… O face ziua, blocând drumurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*