Claudiu Bleonț urcă pe scena Doors Club din Constanța

Novecento la Doors Club
Novecento la Doors Club

Duminică, 28 mai, ora 19,oo, Doors Club te invită la teatru! “Novecento”, în interpretarea lui Claudiu Bleonț.

Danny Boodmann T. D. Lemon, numit şi “Novecento”, s-a născut pe vapor, în mijlocul oceanului, fără să i se știe părinţii. Copilul a fost găsit pe un pian, în sala de dans de la clasa I şi a devenit un mare cântăreţ de jazz, pe vaporul de pe care se spune că nu a coborât pe pământ. Piesa dobândeşte caracter de parabolă, vaporul devenind un spatiu pe care se consumă existenţa lui “Novecento” într-o măsură covărşitoare, viaţa lui trecând de la un recital, la altul între New York şi Southsampton. Vaporul este universul artistului, este chiar pământul său, iar pământul devine în modul de raportare a lui Novecento un vapor prea mare.

Claudiu Bleonţ, joacă rolul naratorului, al muzicianului, interpreteză practic toate rolurile din piesă, fiind în acelaşi timp toate personajele pe care le joacă cu rară dexteritate a trecerii de la unul la celălalt, dovedind ample posibilități de exprimare, mai mult, de întrupare a unui personaj.
Artistul reuşeşte, rostind uneori sub fluxul dicteului, să transmită singuratatea și nostalgia de pe mare, să sugereze serile de dans, recitaluri de jazz etc., în postura de “om orchestra”, cu o uriaşă risipă de energie pe care o presupune rolul. Claudiu Bleonț ţine trează atenţia sălii, iar publicul este fascinat să vadă povestea până la capăt.

Piesa este scrisă de Alessandro Baricco (născut în 1958, la Torino), care a obţinut licenţa în filosofie cu o lucrare condusă de cunoscutul filosof Gianni Vattimo și este unul dintre cei mai importanţi scriitori italieni de azi. Traducerea din italiană şi regia piesei aparţin Andrei Negulescu.

Tot în aceeași seară, publicul constănțean va avea ocazia să îl urmărească pe Mircea Sima în spectacolul monolog “Viața-i complicată”. Pleiada de poezii din diverse zone ale țării, umorul său caracteristic și diversele momente de comedie sunt rețeta tipică de distracție pe care Mircea Sima o aplică pentru a asigura un eveniment memorabil.

Prețul unui bilet este 40 de lei. Biletele se pun în vânzare la sediul clubului luni, 22 mai. Accesul publicului la eveniment se va face de la ora 18,oo.
Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22 sau pe www.doorsclub.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*