Clădirile abandonate din municipiul Constanța, salubrizate cu ajutorul angajaților Polaris M Holding

Clădirile abandonate din oraș, salubrizate cu ajutorul angajaților Polaris M Holding. FOTO Primăria Constanța

Clădirile abandonate, care deveniseră spații de locuit pentru oamenii străzii și, totodată, focare de infecție, încep, rând pe rând, să fie salubrizate cu ajutorul angajaților Polaris M Holding. În urma unor sesizări sau din oficiu, polițiștii locali constănțeni identifică permanent terenuri sau clădiri care pun în pericol sănătatea constănțenilor și strică imaginea orașului. Ulterior, le trimit somații proprietarilor pentru igienizarea spațiilor și urmăresc dacă măsurile sunt puse în aplicare.

„Același lucru s-a întâmplat și în cazul clădirii situate pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 4-6. După ce a fost somată de polițiștii locali, societatea care deținea clădirea a început salubrizarea atât în interior, cât și în curtea aferentă acestuia. Acțiunea s-a derulat cu sprijinul polițiștilor locali, pentru că în imobil au fost identificate 38 de persoane de etnie rromă (16 adulți și 22 minori), care sunt cunoscute că apelează în mod frecvent la mila publicului și răscolesc prin pubelele special amenajate pentru colectarea deșeurilor menajere. Având în vedere că aceștia își au domiciliul în Băneasa, Cobadin și Adamclisi, colegii noștri i-au îndrumat către localitățile din care provin”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Spre localitățile de domiciliu au fost îndreptate și ieri alte cinci persoane care au fost surprinse de polițiștii locali în timp ce depozitau pe domeniul public în zona căii ferate, de pe bulevardul Aurel Vlaicu, diverse lucruri pentru improvizarea unui adăpost. Fiecare dintre acestea au fost sancționate contravențional conform HCLM 184/2013 cu amendă în cuantum de 400 lei. Zona a fost igienizată de lucrătorii societății de salubrizare a orașului.

Revenind la clădirile sau terenurile care sunt abandonate, amintim că proprietarii care nu se conformează somațiilor de salubrizare sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoane juridice, conform OUG 195/2005 art.96, alin.1, pct.10.

Constănțenii sunt rugați să păstreze curățenia, să nu arunce deșeuri la întâmplare și și să-și îngrijească proprietățile, iar atunci când sesizează persoane care nu fac acest lucru să apeleze Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*