Acțiune de donare de sânge organizată miercuri, 09 august, în Medgidia

Donare de sânge

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria municipiului Medgidia, ProtoieriaMedgidia și Spitalul Municipal Medgidia organizează miercuri, 09 august, între orele 08.30 – 13.30, o acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din Medgidia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsa între 18 și 65 ani (pentru prima donare 18 – 60 de ani, în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea de peste 50 kg (în funcţie de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completa (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • șapte tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;

Cei interesați sunt așteptați miercuri, 09 august, între orele 08.30 – 13.30, cu un act de identitate valabil, la Spitalul Municipal Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*