CJ Constanța a adoptat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2020

Marius Horia Țuțuianu. FOTO Facebook

Consilierii județeni constănțeni au adoptat, luni, în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit repartizat şi din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Astăzi, rațiunea a învins pasiunile politice. Consilierii județeni responsabili au dovedit că și-au respectat mandatul. Au pus interesele cetățenilor din județul Constanța înaintea intereselor personale, de grup sau de partid. Este atitudinea pentru care am pledat în permanență, este maniera de lucru pe care am instituit-o în Consiliului Județean, este cauza pe care am susținut-o în fața oricui, adversar politic sau coleg de partid. Astăzi am remarcat că cei care reprezintă, într-adevăr, interesele constănțenilor pot să acționeze în sensul în care alocările către comunități să fie făcute după criterii fără nici o legătură cu viitoarele campanii electorale sau, și mai grav, cu frustrări și ambiții politice”, a precizat pe pagina sa de Facebook, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu.

De asemenea, tot în cursul ședinței de luni a Consiliului Județean au mai fost adoptate proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2020, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene şi comunale, și cel privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi cheltuieli al Județului Constanța pe anul 2020.

„Vreau să punctez încă o dată faptul că repartizarea sumelor, așa cum a fost ea votată astăzi, este bazată pe solicitările depuse, pe necesitățile reale ale comunităților, pe legislația în vigoare, pe avizele comisiei de buget. Menționez că orice altă manieră de alocare nu reprezenta decât fantasmagorii politice. (…)Proiectele care au trecut astăzi reprezintă o repartizare bugetară echilibrată. Ele au la bază munca aparatului de specialitate, au toate avizele comisiilor de specialitate, pe cel al Direcției Generale Economico-Financiare și au luat în considerare solicitările tuturor primarilor din județ. Nu în ultimul rând, acești bani vor contribui la finanțarea și cofinanțarea corectă a proiectelor din toate localitățile județului”, a mai comentat Horia Țuțuianu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*