Cinci tineri, reținuți după ce au mers la furat într-o vilă din Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord. FOTO Primăria Eforie

Cinci bărbați au fost reținuți, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat, aflat în cercetarea Poliției stațiunii Eforie, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 9 august, în jurul orei 02.30, polițiști din stațiunea Eforie au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în imobilul său din stațiunea Eforie Nord, de unde ar fi sustras un telefon, un portofel și suma de 600 de lei.

Imediat după sesizare, polițiștii au început activitățile specifice în vederea identificării autorilor. La scurt timp, un echipaj mixt, format dintr-un polițist și un jandarm al IJJ Constanța, a observat un autoturism care se deplasa în stațiunea Eforie Nord. La vederea echipajului, ocupanții autoturismului au abandonat vehiculul și au încercat să fugă, aceștia fiind opriți și imobilizați, fiind vorba despre patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani.

Concomitent, alte echipaje de poliție au identificat alți doi bărbați, de 22, respectiv 40 de ani, bănuiți că ar fi luat parte la săvârșirea infracțiunilor.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat.

În urma administrării probatoriului în cauză, cinci dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, iar la data de 10 august au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și, ulterior, instanței de judecată, care a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Bunurile sustrase au fost recuperate și restituite persoanei vătămate. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*