Cinci persoane din Lumina, reținute pentru proxenetism pe teritoriul mai multor țări din spațiul Uniunii Europene

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri. Imagine cu rol ilustrativ.

Cinci persoane bănuite că, timp de cinci ani, au înlesnit pentru mai multe tinere practicare prostituției în state ale Uniunii Europene, au fost reținute, luni, de polițiștii constănțeni, în urma a patru percheziții efectuate în comuna Lumina. În cauză, s-a colaborat cu autoritățile franceze, cu sprijinul Eurojust.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii constănțeni au pus în aplicare, luni, patru mandate de percheziție domiciliară în localitatea Lumina, într-un dosar penal de proxenetism.

„Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2015 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției mai multor tinere, pe teritoriul mai multor țări din spațiul Uniunii Europene, obținând astfel foloase patrimoniale”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

La percheziții, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, mai multe bunuri, printre care 2 autoturisme, un pistol air-soft, telefoane mobile, dispozitive electronice, precum și alte înscrisuri de interes pentru cauză.

În urma probatoriului administrat, patru bărbați și o femeie au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Constanța. Cei cinci vor fi prezentați, marți, Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de arestare preventivă. În cauză, s-a colaborat cu autoritățile franceze, cu sprijinul Eurojust.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*