Cinci persoane au fost reținute după ce au vândut drogul cristal în Constanța

Droguri găsite de polițiști. FOTO IPJ Constanța

Cinci persoane au fost reținute după ce au vândut drogul cristal în Constanța, cu sume cuprinse între 200 și 1500 de lei.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive și punerea la dispoziție, cu știință, a unei locuințe, pentru consumul ilicit de droguri.

În perioada iunie – octombrie 2023, 6 bănuiți ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori, din municipiul Constanța, pentru sume între 200 și 1.500 de lei.

Totodată, în sarcina unuia dintre ei, s-a reținut și faptul că, împreună cu o femeie, cercetată în cauză, ar fi deținut, în vederea comercializării, aproximativ 1.150 de grame de substanță psihoactivă (2-MMC), cantitate descoperită și ridicată pe parcursul perchezițiilor domiciliare efectuate.

Totodată, același bănuit, în perioada octombrie – noiembrie 2023, ar fi pus la dispoziție apartamentul în care locuia, pentru consumul de droguri.

La datele de 15 și 16 noiembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea față de 5 persoane bănuite.

În cursul zilei de 16 noiembrie 2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a 4 dintre cei reținuți și cu măsura arestului la domiciliu, față de a cincea persoană.

De asemenea, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au solicitat arestarea preventivă în lipsă, a două persoane, care se sustrag urmăririi penale.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis propunerile formulate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*