Cetățean ucrainean reținut pentru mituirea autorităților din două porturi din județul Constanța

Cetățean ucrainean reținut pentru mituirea autorităților. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, in colaborare cu autorităţile vamale, au documentat activitatea infracțională a unui cetățean ucrainean suspectat pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Potrivit Poliției de Frontieră, în cursul lunii mai 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenire și Combaterea a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere al Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – ST Constanța, au documentat activitatea infracțională a unui cetățean ucrainean suspectat pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență.

„În fapt, inculpatul ar fi promis, în mai multe rânduri, unei persoane suma totală de 90.000 USD pentru ca aceasta să-și exercite influența pe care ar fi pretins că o are asupra funcționarilor cu atribuții de control din cadrul birourilor vamale din Portul Constanța, respectiv Constanța Sud Agigea, ambele din județul Constanța. Acesta intenționa să-i determine pe aceștia să permită intrarea pe teritoriul României a patru containere ce conțineau bunuri care aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală (încălțăminte). Inculpatul ar fi promis să ofere pentru trei dintre containere suma de 20.000 USD/container, iar pentru cel de-al patrulea suma de 30.000 USD.

În contextul de mai sus, la data de 31 mai 2024, inculpatul i-ar fi remis persoanei respective suma de 20.000 USD pentru îndeplinirea formalităților vamale doar pentru unul dintre containere, ocazie cu care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante” – Poliția de Frontieră.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data 31 mai 2024, a inculpatului, cetățean ucrainean, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, în formă continuată.

La data de 01 iunie 2024, inculpatul a fost prezentat magistraților din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii de frontieră vor efectua un control amănunțit asupra celor patru containere, pentru a verifica dacă bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*